U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Evenementen » Streetball Masters

Streetball Masters

Streetball Masters is dé 3x3 basketball Tour van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Op A-locties in verschillende Nederlandse steden strijden de streetballers in een 'urban' ambiance om een plek in de landelijke finale van het NK 3x3 basketball.

Met Streetball Masters zorgt de NBB, in samenwerking met diverse basketballverenigingen en lokale partners, ervoor dat het basketballseizoen ook in de zomermaanden gewoon doorgaat. Met de Streetball Masters Tour loopt de NBB voorop bij de wens van de internationale bond FIBA om het 3x3 basketball meer (lees: Olympische) ambitie te geven. Daarnaast sluit het aan bij de internationale slogan voor 3x3 basketball: "From the streets to the world stage". 

Duizenden jongeren in Nederland doen mee en nemen het tegen elkaar op in het 3x3 toernooi en bij de diverse side contest zoals de Shooting Challenge en de Dunk Contest. Dat alles omlijst door muziek, dans en nog veel meer vormen van urban entertainment.

De inschrijving voor Streetball Masters Tour 2017/2018 is vanaf nu geopend, klik hier voor meer informatie.

Facebook / Twitter / Instagram

Sander Lantinga ambassadeur Streetball Masters

Sinds 2012 is Sander Lantinga ambassadeur van Streetball Masters. De populaire dj , die samen met Coen Swijnenberg het radioprogramma de Coen & Sander Show presenteert. Hij is behalve een fanatiek radio- en tv-maker ook een enorme basketball-liefhebber. 

NBB video

 

  -  

Meer »

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF