U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Home » 2016 The Hague 3x3 Challenger

2016 The Hague 3x3 Challenger

Internationaal 3x3 basketballtoernooi met hoge inzet; twee World Tour-tickets te verdienen.

Er staat behoorlijk wat op het spel op 18 en 19 augustus bij de 2016The Hague 3x3 Challenger.  Tijdens de Olympic Experience op het Scheveningse strand wordt in The Hague Beachstadium o.a. gespeeld om twee World Tour-tickets.

De Olympic Experience is het ‘thuisblijf evenement’ tijdens de Olympische Spelen, dat volledig in het teken staat van sporten, sport kijken en beleven. De '2016 The Hague 3x3 Challenger' sluit daarnaast perfect aan bij de ambitie van de FIBA om 3x3 basketball uit te laten groeien tot een Olympische sport.

Met de olympische gedachte in het achterhoofd gaan zestien internationale topteams strijden om twee tickets voor de FIBA 3x3 World Tour in de Hongaarse stad Debrecen. Teams uit o.a. Canada, Slovenië, Duitsland en niet te vergeten Brazilië hebben hun deelname aan het toernooi al bevestigd.

Voor Nederland doen o.a. Team Utrecht en Team Amsterdam mee. Beide teams trainen wekelijks onder leiding van bondscoach Brian Benjamin. Alle acht spelers zitten dan ook in de voorselectie voor het Nederlands 3x3 team. Daarnaast zijn beide teams bepaald niet onbekend in de FIBA 3x3 World Tour. Er worden nog twee andere Nederlandse teams toegevoegd aan het deelnemersveld.

Tickets

Tickets voor de Olympic Experience en 2016 The Hague 3x3 Challenger zijn hier te koop. 

Teams 2016 The Hague 3x3 Challenger
The Hague - Netherlands
Utrecht - Netherlands
Amsterdam - Netherlands
Zwolle Allball RC - Netherlands
Der Stamm - Germany
Ljubljana - Slovenia
Maribor Adecco - Serbia
MARL TT&SHITBEMTI - Germany
Moscow Magazin - Russia
Ostrava BO!! - Czech Republic
Stockholm - Sweden
Vilnius - Lithuania 
Winnipeg - Canada
Sao Paulo DC/Wheaton - Brasil
Nicosia - Cyprus

Uitgebreide teaminformatie vindt je hier.

De FIBA 3x3 World Tour
De FIBA 3x3 World Tour is het hoogste niveau van 3x3 basketball voor teams. Naast de EK’s en WK’s die gespeeld worden, is de World Tour vergelijkbaar met een  Champions League voor samengestelde teams. Via zeven verschillende World Tours verspreid over de wereld, wordt er één wereld finale gespeeld in Abu Dhabi. Er kan via verschillende manieren gekwalificeerd worden voor een World Tour. De Streetball Masters Tour, die in Nederland wordt gehouden, is daar één van. Een officiële Challenger is een andere manier om je te plaatsen voor een World Tour.


Jesper Jobse op de World Tour in Praag. (foto: FIBA)

Nederlandse teams in de World Tour
In 2015 haalden Team Amsterdam en Team Utrecht beide de World Tour. Team Amsterdam  kwalificeerde zich door de Streetball Masters Finals te winnen. Voor Team Utrecht geschiedde de kwalificatie via een omweg.

In 2016  heeft Team Utrecht het eerste World Tour-ticket van Nederland te pakken. Door de Streetball Masters Tour te winnen, plaatste Utrecht zich voor de World Tour in Praag. 

Team Amsterdam en Team All Ball RC Sports spelen op 6 augustus de 3x3 Challenger in Lugano, waar een ticket voor de World Tour van Lausanne te winnen is.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF