U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Weer een FIBA 3x3 Award voor Nederlandse Basketball Bond

Terug naar overzicht

Weer een FIBA 3x3 Award voor Nederlandse Basketball Bond

18 mei 2017 09:00:00

Nederland blijft een hoofdrol spelen in de snel groeiende wereld van 3x3 basketball. Tijdens het recentelijke FIBA Mid-Term congres in Hong Kong werd de Nederlandse Basketball Bond onderscheiden met de Gold Certificate of Honor voor de opzienbarende vooruitgang die ons land in 3x3 boekt. Twee jaar geleden ontving de NBB al de FIBA Award voor Most Active Federation op het gebied van 3x3 basketball.

Het FIBA Mid-term congres was bedoeld om een tussenbalans op te maken bij het uitvoeren van het meerjarenbeleidsplan van de FIBA voor de periode 2014 t/m 2019. Een belangrijke pijler in dat plan is de ontwikkeling van 3x3 basketball. Tijdens het congres, waar alle bij de FIBA aangesloten bonden aanwezig waren,  werd de NBB gevraagd om workshops te geven aan alle landen van de FIBA zones over onze succesvolle 3x3 aanpak. Onder de gasten bevonden zich onder andere voormalig NBA-spelers Vlade Divac, Andrei Kirilenko en Yao Ming. 

Frank Berteling, algemeen directeur van de NBB,  gaf deze workshops. Bij de afsluitende ceremonie, waarbij diverse prijzen werden uitgereikt,  werd Berteling aangenaam verrast toen hij namens de bond de Gold Certificate of Honor in ontvangst mocht nemen. Hij ontving tijdens de workshops veel waardering voor de Nederlandse 3x3 aanpak en kreeg veel complimenten van de andere landen en van FIBA-voorzitter Horacio Muratore voor het baanbrekende werk van Nederland. Berteling: “Het geeft een trots gevoel om van FIBA en de andere landen de waardering te krijgen voor de activiteiten die Nederland onderneemt bij 3x3 basketball. Alle credits naar ons 3x3 team; de collega’s en de vrijwilligers die elke zomer én winter de geweldige Streetball Masters Tour optuigen, in combinatie met de internationale evenementen die we voor 3x3 in Nederland morgen organiseren.” 


Bovenstaande video werd vertoond op het FIBA Mid-Term congres.

FIBA noemt NBB ‘pionier’ in 3x3 basketball
Patrick Baumann, Secretaris-Generaal van de FIBA en tevens IOC-lid, noemde Nederland in de officiële toelichting namens de FIBA een ‘pionier’ in de ontwikkeling van 3x3 sinds 2009. ‘Al het harde werk van Nederland heeft zich de afgelopen jaren uitbetaald. De NBB heeft elk jaar een officiële 3x3 competitie georganiseerd en is dit jaar gastheer van de FIBA 3x3 Europe Cup en in 2019 van de World Cup. Het heeft een recordaantal van zeventien teams afgevaardigd naar de FIBA 3x3 toernooien voor nationale ploegen, met zilver voor de U18 vrouwen in 2014 bij de Jeugd Olympische Spelen en brons voor de mannen senioren bij het Europees kampioenschap in 2016. Op dit moment staat Nederland op de 3x3 wereldranglijst van de FIBA overall het hoogste genoteerd. Het is dan ook een eer om de NBB te onderscheiden met de Gold Certificate of Honor voor alle het goede werk dat het in de periode 2014-2017 in 3x3 heeft verricht.’

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF