U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Orange Lions 3x3 schrijven historie met zege op Amerika

Terug naar overzicht

Orange Lions 3x3 schrijven historie met zege op Amerika

17 juni 2017 21:30:00

De Nederlandse mannen en vrouwen hebben bij de FIBA 3x3 World Cup in Frankrijk een vliegende start gemaakt. Beide teams zijn na de eerste speeldag in Nantes ongeslagen.

De Orange Lions baarden het meeste opzien. Na de verwachte 22-6 zege op Zuid-Korea in de eerste groepswedstrijd (mede dankzij vier rake tweepunters van Joey Schelvis) volgde een historische overwinning op de Verenigde Staten. De Nederlandse mannen versloegen de Amerikanen met 19-12 en zijn na de eerste dag op het WK groepsaanvoerder.


Sjoerd van Vilsteren met de highlight dunk!

Bondscoach Brian Benjamin was in zijn nopjes met de toernooistart van zijn mannen. "We hebben de Amerikanen met veel verdedigende pressie uit de wedstrijd gehouden. We wisten dat ze voor het schot gingen. We zijn steeds beter in staat om met hoge intensiteit te spelen en dat gaat ons nog helpen in de rest van het toernooi. Maandag wachten nog Indonesië om 15.00 uur en Nieuw Zeeland om 16.10 uur. Ons doel is om als groepswinnaar de poule uit te komen, dan is dit natuurlijk een ideale start."

Het duel tussen Amerika en Nederland was uitgeroepen door de FIBA tot 'Game to watch'.  Team USA had in eerdere ontmoetingen twee keer van Oranje gewonnen, op het WK in 2014 in Moskou en vorig jaar op het WK in Guangzhou, waar de Amerikanen het zilver pakten. 

Bekijk de wedstrijd van Nederland tegen USA op youtube.

Orange Angels
Ook de vrouwen zijn het WK met twee zeges begonnen. Japan werd met 16-9 aan de kant gezet, waarna ook Oekraïne er met 17-12 aan moest geloven. Bondscoach Hakim Salem toonde zich tevreden over het spel van zijn Orange Angels 3x3. "Er stond vantevoren wel de nodige spanning op deze eerste dag, als gevolg van de korte voorbereiding. Maar de meiden zijn goed kalm gebleven in de Franse hitte en tegen het fysieke spel van Japan in het eerste duel. Tegen Oekraïne hebben ze een geweldige inzet getoond. Vorig jaar keken we nog tegen dat team op, Oekraïne won toen zilver op het WK. Destijds verloren we er van in de poule. Er is keihard gewerkt. Ik ben trots, want dit was geen makkelijke dag. Ze hebben het wedstrijdplan perfect uitgevoerd. Een goed begin, maar maandag moeten we nog China om 17.20 uur en het waanzinnig sterk Australië om 20.50 uur. We zijn e rnog niet."


Foto's fiba.com

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF