U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Zilver en brons voor Nederland bij EK 3x3 U18 in Hongarije

Terug naar overzicht

Zilver en brons voor Nederland bij EK 3x3 U18 in Hongarije

3 september 2017 21:54:00

Opnieuw 3x3 succes voor Nederland. De Orange Lions en de Orange Angels hebben bij de FIBA 3x3 Europe Cup U18 in Hongarije  zilver en brons gewonnen. De Nederlandse mannen verloren zondagavond in de finale met 19-13 van de Belgen, de vrouwen versloegen in de strijd om de derde plaats Polen met 16-12.

Daarmee komt het aantal medailles dat Nederland dit jaar in het 3x3 basketball heeft veroverd op vijf. Na het WK-zilver van de mannen in Frankrijk volgden het zilver van de jongens U18 bij het WK in China en het brons van de vrouwen bij het EK in Amsterdam. En daar zijn in Hongarije nu dus nog twee medailles bij gekomen. Nederland is daarmee het enige land ter wereld dat in alle vier de leeftijdsklassen een 3x3 madaille heeft weten te bemachtigen.

Voor de Orange Lions U18, die in de halve finale met een buzzerbeater van Maik Brouwer van Frankrijk hadden gewonnen (na een steal van Malevy Leons), was het jammer dat het geen goud werd. In de finale waren het net als op het WK eerder dit jaar de Belgen die dwars lagen. In de groepsfase hadden Bouwer, Leons, Bart van Schaik en Jacco Fritz nog van hun zuiderburen gewonnen. Overigens werd  Maik Bouwer voor zijn goede spel in het All Tournament Team gekozen. Hij werd tevens topscorer van het toernooi.

De Orange Angels stonden in de halve finale van het Europees Kampioenschap U18 in Hongarije tegenover het als eerste geplaatste Hongarije. Noortje Driessen, Evelien Lutje Schipholt, Robyn Bouwer en Julia Jorritsma verloren met 14-9, maar herstelden zich goed tegen Polen in de strijd om de derde plaats. Waar Jorritsma in de groepsfase met een ijskoude buzzerbeater het vonnis over Polen velde, liet Nederland het nu niet zo spannend worden. Bij 16-12 was Nederland weer een 3x3 medaille rijker en konden de armen de lucht in.

(reacties volgen later)

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF