U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Primeur: Nederland krijgt de grootste 3x3 tour van Europa

Terug naar overzicht

Primeur: Nederland krijgt de grootste 3x3 tour van Europa

18 september 2017 13:03:00

Stop de persen! Nederland krijgt de grootste 3x3 tour van Europa. Met ingang van dit najaar worden de winter- en zomertour van de zo succesvolle Streetball Masters van de Nederlandse Basketball Bond samengevoegd tot één grote megatour.

De vernieuwde Streetball Masters Tour start op zaterdag 14 oktober a.s. op een wel heel bijzondere locatie. Paul Meijering Stainless Steel, hoofdsponsor van het nationale 3x3 programma, ontvangt die dag de Nederlandse 3x3 community voor de kick-off van de tour. Dat gebeurt in de productiehal van Paul Meijering in Zaltbommel. Voor het eerst in de geschiedenis van het 3x3 basketball wordt een toernooi gehouden in een werkende fabriekshal. Het geeft maar weer aan dat Nederland als trendsetter vooraan meeloopt in de ontwikkeling van 3x3.

Door de samenvoeging van de winter- en zomertour telt Streetball Masters nieuw stijl maar liefst vijfentwintig 3x3 toernooien, verspreid over het hele jaar. Van april t/m augustus wordt er buiten gespeeld, van oktober t/m maart binnen. Toernooien in de maanden februari, maart en april worden in competitievrije weekenden gehouden, zodat iedereen mee kan doen.

Gerge Emmen, eventmanager 3x3 basketball bij de NBB: “De belangrijkste reden voor de samenvoeging is een verandering in het rankingsysteem van de FIBA. Door van Streetball Masters één grote Quest te maken – dat is de nieuwe benaming voor de tours onder de World Tour en Challengers – zijn er meer punten voor de 3x3 ranking van de FIBA te verdienen. Dat is belangrijk als we onze Olympische 3x3 droom willen verwezenlijken. Bovendien kan de NBB met deze nieuwe tour de snel groeiende groep 3x3 spelers en speelsters nog beter bedienen. Een breder 3x3 aanbod betekent nog meer mogelijkheden om te spelen en daar gaat het toch in de eerste plaats om.”

Voor de eerste twee events in Zaltbommel en Almere kan al worden ingeschreven. De komende periode zal er steeds meer informatie over de nieuwe Streetball Masters Tour bekend worden, houd dus de social mediakanalen van de NBB (Facebook, twitter en Instagram) in de gaten.

Sign up here: https://goo.gl/mfg7a4

#SBM3x3 #3x3NL #WeHere

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF