U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Afsluiting 3x3 indoorseizoen op Tweede Paasdag in Den Haag

Terug naar overzicht

Afsluiting 3x3 indoorseizoen op Tweede Paasdag in Den Haag

7 maart 2018 12:19:00

De Streetball Masters 2017-2018 Indoor beleeft op maandag 2 april (Tweede Paasdag) z’n apotheose. Die dag staat in Den Haag de twaalfde en laatste voorronde van het 3x3 indoorseizoen op het programma. Speellocatie is de Sportcampus Zuiderpark. Organisatoren DEA Basketball, ST4R, Stichting Studentensport Nederland en de NBB zorgen er samen voor dat het een geweldige dag gaat worden.

Satellite
Streetball Masters Den Haag op 2 april is tevens een zogenaamde Satellite; een invitatietoernooi van de FIBA, waarvoor de volgende twaalf teams zijn uitgenodigd: Der Stamm (Duitsland), Team Leiden (Nederland), Amsterdam (Nederland), Sorun (Turkije), The Iceman ((Nederland), Inanomo (Rusland), Intergalactic (Montenegro), Ghetto Basket (Letland), AEKK (Litouwen), ViM Union (Wit-Rusland)), Den Haag (Nederland) en Streetball Squad (Duitsland).

The Hague 3x3 Challenger
Deze 3x3 teams, waaronder vier Nederlandse ploegen, hebben de invitatie te danken aan hun deelname aan de elf indoor events van Streetball Masters 2017-2018, die inmiddels hebben plaats gevonden. De winnaar van de Satellite Den Haag plaatst zich voor de The Hague 3x3 Challenger, die op zaterdag 2 en zondag 3 juni in Den Haag wordt gehouden, tijdens het outdoorseizoen van Streetball Masters 2017-2018.

NK 3x3 voor studenten
Naast de Satellite Den Haag in combinatie met de laatste voorronde van het indoorseizoen is het bijzonder dat op 2 april in Den Haag ook het Nederlands Studenten Kampioenschap 3x3 wordt gehouden. Onder auspiciën van de Stichting Studentensport Nederland strijden studententeams voor het eerst om de nationale 3x3 titel voor studerende basketballers.

Inschrijven
Alles bij elkaar wordt er op liefst twaalf velden tegelijk 3x3 basketball gespeeld. Inschrijven voor Streetball Masters Den Haag kan nog t/m 29 maart. Op zaterdag 12 mei gaan we in Amersfoort verder met de het eerste event van Streetball Masters 2017-2018 Outdoor.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF