U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Orange Lions zegevieren bij 3x3 U23 National League

Terug naar overzicht

Orange Lions zegevieren bij 3x3 U23 National League

9 juni 2019 15:37:00

De Nederlandse mannen zijn op de eerste dag van de FIBA 3x3 U23 Nations League in Den Haag op de eerste plaats geëindigd. De Orange Lions wonnen in de finale met 18-11 van Oostenrijk. Bij de vrouwen werden de Orange Lions poulewinnaar, maar in de halve finale was Italië met 15-16 net te sterk voor Nederland. Zondag wordt bij de The Hague 3x3 Experience op de Sportcampus in Den Haag de tweede 'stop' van de Nations League afgewerkt.

Bij de mannen begonnen de Orange Lions de groepsfase met een 14-16 nederlaag tegen Oostenrijk. Door daarna met 19-13 te winnen van Duitsland legden Jan Driessen, Jaouad Darib, Raidell de Pree en Dylan van Eyck beslag op de tweede plek in groep B. In de halve finale werd vervolgens Italië met 22-13 aan de kant gezet, waarna in de fnale wraak werd genomen op Oostenrijk.

Bij de vrouwen wonnen de Orange Lions wel beide groepsduels in groep B. Eerst ging Oostenrijk met 19-11 voor de bijl, vervolgens versloegen Myrthe den Heeten, Yfke Hoek, Charlotte van Kleef en Laura Westerik Zwitserland overtuigend met 22-5. In de halve finale kwamen de Nederlandse vrouwen net tekort tegen Italië, dat vervolgens in de finale met 21-8 kansloos van Frankrijk verloor.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF