U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » 3x3 PRO League en 3X3 Skills Day & Tournament in Zaltbommel

Terug naar overzicht

3x3 PRO League en 3X3 Skills Day & Tournament in Zaltbommel

14 juni 2019 13:17:00

De maand juni staat in Nederland in het teken van 3x3 basketball. Bij de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 zal deze spectaculaire vorm van basketball voor het eerst olympisch zijn. En Nederland maakt een hele goede kans om daar met de Orange Lions bij de vrouwen en mannen bij te zijn.

Naast de FIBA 3x3 World Cup van 18 t/m 23 juni op het Museumplein in Amsterdam, wordt op verschillende plekken in Nederland (zoals komend weekend in Zaltbommel) de 3X3 PRO League gespeeld. In deze competitie nemen de beste basketballers van Nederland het tegen elkaar om de eer én om vijftigduizend dollar prijzengeld. De organisatie van de 3X3 PRO League nodigt alle verenigingen in het land uit om in juni aanwezig te zijn bij één van deze spectaculaire 3x3 events. De tickets zijn gratis, maar je moet je wel even registreren voor de dag dat je komt. Dit kan via deze link.

3X3 Skills Day & Tournament
En je kunt tijdens de 3x3 events ook zelf basketballen. Op zaterdag 15 juni (U10-U16) tijdens het exclusieve 3X3 Skills Day & Tournament. Dit spectaculaire side-event vindt plaats bij Paul Meijering Stainless Steel in Zaltbommel. Een must voor iedereen die wel eens 3x3 wil spelen op dezelfde plek waar ook de profs het tegen elkaar opnemen in de 3X3 Pro League stops #5 en #6 in dit weekeinde.

Als speler of speelster kun je dus leren van de beste 3x3 spelers in Nederland en bijvoorbeeld de 'sickste' 1-on-1 moves onder de knie krijgen. Aansluitend wordt een 3x3 toernooitje georganiseerd, waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Wil je erbij zijn? Vul het aanmeldformulier in zodat jij en je teamgenoten aan deze exclusieve dag kunnen deelnemen. Klik hier.

Wat kun je verwachten?

* Het programma op zaterdag duurt van 10.30 en 13.30 uur.
* Warming-up en clinic met de beste 3x3 spelers van Nederland.
* 3x3 tips & tricks.
* Onvergetelijke dag in een unieke basketbalomgeving.

Meld je nu aan!

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF