U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Orange Lions sneuvelen in kwartfinales Women's League

Terug naar overzicht

Orange Lions sneuvelen in kwartfinales Women's League

7 september 2019 19:19:00

Geen prijzen voor de drie Nederlandse 3x3 basketbalteams bij hun optredens op de internationale podia dit weekeinde. Alleen bij de FIBA 3x3 Women's Series in Montreal lukte het de Orange Lions om de kwartfinales te bereiken, maar verder kwamen ze ook niet. Voor Team Amsterdam bij de Manilla Challenger en de Nederlandse vrouwen bij de FIBA 3x3 U18 Europe Cup in Tbilisi was het toernooi in de groepsfase al voorbij.

FIBA 3x3 Women's Series
Loyce Bettonvil, Jill Bettonvil, Fleur Kuijt en Sonja Kuijt doen in het Canadese Montreal mee aan de FIBA 3x3 Women's Series. Vrijdag opende het Nederlandse viertal de groepsfase met een 16-13 zege op Verenigde Staten, om daarna ruim (21-9) van Canada te verliezen. Daardoor speelden de Orange Lions in de nacht van zaterdag op zondag in de kwartfinale tegen Zwitserland. Het werd geen succes, want Zwitserland won met 13-8.

FIBA 3x3 U18 Europe Cup
De jonge Nederlandse 3x3 basketbalsters waren bij de FIBA 3x3 U18 Europe Cup in Georgië ingedeeld in groep A met Rusland en Israël. In de eerste wedstrijd zaterdag tegen de Russinnen leden de Orange Lions van bondscoach Jeanine Tjin-a-Sioe een 15-11 nederlaag. Om nog door te kunnen dringen tot de kwartfinales moest worden gewonnen van Israël. Dat lukte niet. Fleur Bastiaansen, Floor Toonders, Chermense van la Parra en Maaike van Zeijl verloren met 14-12 en strandden in de groepsfase van het EK.

Manilla Challenger
Ook voor Team Amsterdam zat er bij de Manilla Challenger op de Fillippijnen geen plek in de kwartfinales in. Jesse Markusse, Ties Theeuwkens, Dimeo van der Horst en Sjoerd van Vilsteren verloren in de groepsfase eerst met 18-15 van Antwerp en daaana met 15-14 van Lyon. Ook voor de Nederlandse mannen dus een vroege exit.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF