U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Nederlandse mannen eindigen als vierde bij WK 3x3 U23

Terug naar overzicht

Nederlandse mannen eindigen als vierde bij WK 3x3 U23

6 oktober 2019 10:44:00


Foto's fibabasketball.com

De Nederlandse mannen zijn bij de FIBA 3x3 U23 World Cup in het Chinese Lanzhou vierde geworden. De Orange Lions wonnen zondag op de slotdag van het WK in de kwartfinales met 21-17 van China, maar verloren vervolgens met 19-9 van Oekraïne in de halve finales en grepen daarna naast het brons door met 21-13 van Servië te verliezen. De vrouwen strandden helaas in de kwartfinales. Het Nederlandse viertal verloor met 22-9 van Japan.

Het WK U23, dat duurde van 2 t/m 6 oktober, beleefde pas zijn tweede editie. In 2018 werd Rusland zowel bij de mannen als de vrouwen wereldkampioen. De Nederlanse mannen eindigden in 2018 in het Chinese Xi'an als tiende, de vrouwen toen als negende. Ook nu ging de wereldtitel bij de mannen weer naar Rusland, Japan pakte het goud bij de vrouwen.

De U23 selectie bij de mannen werd in China gevormd door Jan Driessen, Mack Bruining, Raidell de Pree en Dylan van Eyck. Bondscoach van de Orange Lions bij het WK U23 was Bas Rozendaal. Hj zag zijn mannen zondag in de kwartfinale een sterke wedstrijd spelen tegen gastland China, de nummer twee van de plaatsingslijst. Nederland, zelf vijfde geplaatst, staat nu in de halve finale tegen het als zevende gerankte Oekraïne.

Bij de vrouwen bestond de selectie van de Orange Lions uit Noor Driessen, Kiki Fleuren, Ilse Kuijt en Zoë Slagter. Molly McDowell begeleidde het Nederlandse viertal als bondscoach. De als zevende geplaatste Orange Angels bleven in de groepsfase ongeslagen, maar waren zondag niet opgewassen tegen Japan. Het werd 22-9 voor de nummer twaalf van de plaatsingslijst die dus later ook nog de wereldtitel pakte.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF