U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Streetball Masters

Streetball Masters

Streetball Masters is dé 3x3 basketball Tour van de Nederlandse Basketball Bond. Op A-locties in verschillende Nederlandse steden strijden de streetballers in een 'urban' ambiance om een plek in de landelijke finale van het NK 3x3 basketball.

Met Streetball Masters zorgt de bond, in samenwerking met diverse basketballverenigingen, ervoor dat het basketballseizoen ook in de zomermaanden gewoon doorgaat. Met de Streetball Masters Tour loopt de NBB voorop bij de wens van de internationale bond FIBA om het 3x3 basketball meer (lees: Olympische) ambitie te geven en sluit het aan bij de internationale slogan: "From the streets to the world stage".  Duizenden jongeren in Nederland doen mee en nemen het tegen elkaar op in het 3x3 toernooi en bij de diverse side contest zoals de 3 Point Contest en de Dunk Contest. Dat alles omlijst door muziek, dans en nog veel meer vormen van entertainment.

Sinds 2012 is Sander Lantinga ambassadeur van Streetball Masters. De populaire dj van 3FM, die samen met Coen Swijnenberg het radioprogramma de Coen & Sander Show presenteert bij BNN. Hij is behalve een fanatiek radio- en tv-maker ook een enorme basketball-liefhebber. Lees meer..

Na het succes van de afgelopen edities is er sinds 2014 naast het NK 3x3 basketball in de zomer ook de Streetball Masters Winter Tour, die elk jaar tijdens de kersvakantie zal plaatsvinden. Tevens sprak de NBB de ambitie uit om in 2015 de Tour uit te breiden naar twaalf events incl. een grote landelijke finale.

Wil je meer weten over deelname aan Streetball Masters neem dan contact op via 030 751 35 05 of per mail via streetballmasters@nbb.basketball.nl

Klik hier voor de Streetball brochure.

Video van de week

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

Evenementen kalender

De NBB is lidorganisatie van
FIBA, IWBF, en NOC*NSF

FIBA IWBF NOC*NSF