U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » We Here » Aanbod » We Here Amersfoort

AMERSFOORT 

 

Activiteiten
Mede door het omarmen van 3x3 basketball is de vereniging Crackerjacks door NOC*NSF uitgeroepen tot Sportvereniging van het Jaar 2018. De zeer actieve Amersfoortse club gaat in aanloop naar het WK 3x3 in Amsterdam op scholen, op pleinen, in de wijken en binnen de vereniging zelf 3x3 gebruiken om de basketballsport te promoten en een blijvend 3x3 aanbod te creëren. Hierbij wordt ook samengewerkt met twee andere urban sporten, namelijk Freerunning en BootcampKickboks. Ook worden in samenspraak met de gemeente basketbalpleinen in de stad opgeknapt en geactiveerd met 3x3 aanbod voor de lokale jeugd. Crackerjacks doet dit samen met SRO Buurtsportcoaches en 3X3 UNITES, die zich samen inzetten voor het versterken van de sportcultuur op straat. 

 

Structureel aanbod 
Daartoe worden in Amersfoort elke dinsdag van vijf uur ’s middags tot zeven uur ‘s avonds gratis toegankelijke pick-up games en 3x3 trainingen aangeboden in de Sporthal Juliana van Stolberg onder leiding van Bas Roozendaal. Tegelijkertijd bieden twee andere urban sporten – op hetzelfde tijdstip ook gratis trainingen aan voor jongeren tot 21 jaar. Crackerjacks zoekt ook nadrukkelijk samenwerking met omliggende verenigingen om het 3x3 basketball aanbod in de regio een duurzame plek te geven binnen het aanbod.

 

Streetball Masters
Crackerjacks en Amersfoort kicken het zomerseizoen van Streetball Masters op 11 mei af door op het Eemplein het eerste outdoor event van 2019 te organiseren. Dit wordt de 3e keer dat Amersfoort onderdeel is van de Streetball Masters Tour. 

 

Kalender
16 april 3x3 toernooi voor Voortgezet Onderwijs
16 april Olympic Moves
27 april We Here Amersfoort Showcase tijdens Koningsdag
1 mei Start 3x3 Academy
11 mei Streetball Masters Amersfoort
15 juni 3x3 toernooi voor Basisonderwijs 

 

Samenwerkingspartners
Crackerjacks werkt nauw samen met de gemeente Amersfoort, SRO Buurtsportcoaches en de stichting 3X3 UNITES. 

 

Contactpersoon
Sijmen van Dommelen: s.vandommelen@live.nl
Marianne Klein: klein@destinationmarketing.nl 

 

LINKS
Amersfoort tweede stad die werk maakt van 3x3 basketball
https://www.crackerjacks.nl

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF