U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » We Here » Blog » Ook Dordrecht maakt kennis met 3x3 basketball 

Terug naar overzicht

Ook Dordrecht maakt kennis met 3x3 basketball 

16 april 2019 17:24:00

Met Dordrecht is er weer een plaats in Nederland aangehaakt bij de snel groeiende WE HERE campagne om in de aanloop naar de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken het razend populaire 3x3 basketball.  

Initiatiefnemer in Dordrecht is basketbalvereniging Rowic, die optrekt met de gemeente Dordrecht. Afgelopen donderdag werd WE HERE Dordrecht feestelijk gelanceerd tijdens een regionale 3x3 voorronde van Olympic Moves, waar alle betrokken partijen onder toeziend oog van ruim 2200 middelbare scholieren, symbolisch hun handtekeningen zetten. 

Van 18 t/m 23 juni is het Museumplein in Amsterdam het decor voor een uniek evenement in Nederland: het officiële Wereldkampioenschap 3x3 basketball. Om zoveel mogelijk mensen kennis te maken met 3x3, dat in 2020 voor het eerst olympisch is, probeert de NBB in samenwerking met verenigingen en instanties zoveel mogelijk 3x3 activiteiten in Nederland te lanceren. De NBB is al sinds 2009 bezig 3x3 een vaste plek in het basketbalaanbod te geven, wat heeft geresulteerd in de Streetball Masters Tour, de grootste 3x3 tour van Europa. Op het sportieve vlak waren de Nederlandse 3x3 mannen al twee keer tweede van de wereld en zijn de vrouwen de vice-Europees kampioen. 

In Dordrecht beleefde de promotie van 3x3 basketball in de zomer van 2018 een geslaagde start met een voorronde van de Streetball Masters Tour op het Statenplein. Met de WE HERE campagne wordt onder begeleiding van Rowic 3x3 opnieuw onder de aandacht van de Dordtenaren gebracht. In het Oranjepark en op het nieuw aangelegde 3x3 basketbalcourt aan de Talmaweg in Crabbehof, wordt de komende tijd op structurele basis 3x3 basketball gespeeld. 

Daarnaast maken leerlingen van basisscholen in Dordrecht kennis met de sport door middel van clinics en is Rowic gestart met het organiseren van de Basketball’sCool, waar kinderen op een structurele laagdrempelige manier kunnen basketballen. Ook staat 3x3 basketball op het programma bij diverse evenementen, zoals schoolsport, Olympic Moves, Sportfestijn en Dordt Fit. In de sportagenda op de website van Dordt Sport staat waar en wanneer kennis kan worden gemaakt met 3x3. 

Rowic-voorzitter Paul Lange over de WE HERE Dordrecht campagne: “3x3 basketbal brengt de sport naar de straat en de pleintjes en kan door z’n toegankelijke karakter nog meer Dordtenaren in beweging krijgen. En het biedt de inwoners van onze stad de kans om in aanraking te komen met de fantastische sport basketball." 

Martin Ho Suie Sang, manager basketbalontwikkeling bij de NBB, is blij met het aanhaken van Dordrecht: “Het enthousiasme van Rowic en de gemeente over de mogelijkheden van 3x3 basketball was vorig jaar al voelbaar toen Streetball Masters na acht jaar weer terugkeerde naar Dordrecht. Daarom is het ook zo mooi om te zien dat Dordrecht de kansen die de komst van het WK 3x3 biedt, met beide handen aangrijpt.” 

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF