U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » We Here » WeHere

WE HERE: Nederland maakt kennis met 3x3 en het WK 

Er is geen ontkomen aan. Nederland maakt deze maanden massaal kennis met het razend populaire 3x3 basketball. Met de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam in aantocht (18 t/m 23 juni op het Museumplein) zet de Nederlandse Basketball Bond 3x3 in om iedereen te laten zien hoe leuk basketball is. Dat gebeurt met de campagne WE HERE, waarbij in tal van Nederlandse plaatsen activiteiten worden georganiseerd om jong en oud in aanraking te laten komen met basketball. 

Het Wereldkampioenschap 3x3 wordt een van de grootste basketbaltoernooien ooit in Nederland georganiseerd. De NBB grijpt het WK aan om 3x3 als nieuwe olympische sport onder de aandacht te brengen bij het grote publiek, maar ook de sportieve ambities op weg naar Tokyo. Hoe geweldig zou het zijn als de Nederlandse mannen en vrouwen in 2020 geschiedenis schrijven door als eerste Nederlandse (valide) basketbalteams ooit me te doen aan de Olympische Spelen. 

De naam WE HERE voor de 3x3 campagne is niet zomaar gekozen. Internationaal behoort Nederland in 3x3 al jaren tot de wereldtop, getuige het zilver van de mannen bij de laatste twee WK’s en het brons van de vrouwen bij het EK vorig jaar. Met WE HERE maken we duidelijk dat we in sportief opzicht aan de top staan, als het om 3x3 gaat. 

Maar WE HERE is meer. 3x3 basketball – teams van drie spelers die op een half veld op één basket tegen elkaar spelen – is een laagdrempelige vorm van basketbal die overal is te spelen, vandaar: WE HERE! De gelijknamige campagne is een manier om heel veel Nederlanders actief bij de de FIBA 3x3 World Cup te betrekken en het WK te gebruiken om op lokaal niveau met behulp van verenigingen, partners en instanties basketball te stimuleren. Door activiteiten en evenementen op scholen, pleintjes en in wijken wordt 3x3 als nieuwe basketbalvorm in de schijnwerpers gezet en zo ook het WK zelf gepromoot. 

WE HERE, en we gaan niet meer weg.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF