U bevindt zich hier: Afdelingen » Noord » Verenigingsondersteuning

Verenigingsondersteuning.

Onder verenigngsondersteuning wordt gevat: alle dienstverlenende activiteiten op het gebied van organisatorisch vlak, die externe ( professionele) krachten, al dan niet tegen betaling, aan verenigingen leveren.(definitie van Janssens, 2011) 

Verenigingsondersteuning wordt door verschillende instanties zoals bijvoorbeeld: de sportbonden, huis voor de sport, gemeenten, commerciele organisaties, opleidingsinstituten (stages) aangeboden.

De meeste verenigingen hebben wel eens behoefte om te praten over allerlei oganisatorische zaken binnen een vereniging, over opzetten van beleid, opzetten van nevenactiviteiten, deskundigheidsbevordering,enz. De verenigingen kunnen zich met vragen wenden tot de leden van de afdelingscommissie:

De vereniging wordt in de meeste gevallen uitgenodigd voor een gesprek. In dat gesprek wordt in overleg bepaald wat er gedaan kan worden in de gegeven situatie en/ of hoe het probleem kan worden aangepakt. 

Het is mogelijk om de vereniging door te verwijzen naar een professionele verenigingsondersteuner of met een andere vereniging in contact te brengen. 

In onze afdeling kennen we de volgende instanties die zich, naast de NBB, professioneel bezig houden met  o.a. verenigingsondersteuning:

  • Sport Drenthe,Eisenhouwerstraat 35, 7901 AG Hoogeveen, telefoon:0528-233775
  • Huis voor de Sport Groningen, Laan Corpus den Hoorn 100, 9728 JR Groningen, telefoon:050-8700100. Nieuwsbrief.
  • Sport Fryslan, De Opslach 61, 4884 GV Heerenveen. telefoon: 0513-630660.
  • Sportplein. Via deze link opent u o.a. de Time-out, het netwerkjournaal van Sportplein Groningen.

De afdelingscommissie maakt deel uit van regulier overleg verenigingsondersteuning in Noord Nederland. Waaronder: platform Verenigingsondersteuning Noord Nederland (VONN). 

Onderzoek vitaliteit verenigingen in Noord Nederland.

Klik hier. (2016) 

Evenementen kalender

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF