U bevindt zich hier: Competitie » Eredivisie » Dutch Basketball League » NBB Beker

Een bekertoernooi met een lange traditie

De Nederlandse Basketball Bond organiseert naast de eredivisie ook een bekertoernooi. Dat kent inmiddels een lange traditie, want het Utrechtse SVE was in 1968 de eerste winnaar van de beker bij de mannen.

Klik hier voor een overzicht van alle bekerwinnaars.

2017: Donar

Donar is de regerend bekerkampioen van Nederland. De Groningse club was in de finale van de NBB Beker bij de mannen te sterk voor Landstede Basketbal. In de stijf uitverkochte Martiniplaza werd het in een sfeervolle ambiance 78-58 voor de Groningers. Lees hier meer.

2016: SPM Shoeters Den Bosch

2015: Donar

2014: GasTerra Flames zet ZZ Leiden opzij

2013: Beker voor de zesde keer naar Den Bosch

Voor de zesde keer in de clubgeschiedenis heeft EiffelTowers Den Bosch de nationale beker bij de mannen veroverd. De basketballers uit Brabant waren zondagmiddag in Topsportcentrum Almere in de finale van het NBB Bekertoernooi met 61-75 te sterk voor Landstede Basketbal uit Zwolle.

2012: Leiden wint beker voor de tweede keer in drie jaar

De nationale beker is terug in Leiden. In 2010 won ZZ Leiden ook al de bekerfinale van de NBB, maar een jaar later ging GasTerra Flames er mee vandoor. Met veel machtsvertoon versloeg de ploeg van Toon vanHelfteren de Nijmeegse opponent Magixx Playing for Kidsrights. Het werd  in het goed gevulde Topsportcentrum Almere 88-74.

Het duel werd vooraf gegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen maandag overleden Ruud Sparreboom, voorzitter van Rayon West en bevlogen aanjager van jeugdbasketball. “Met het overlijden van Ruud Sparreboom verliest het Nederlandse basketball een inspirerende persoonlijkheid en een geweldig mens; een levensgenieter met zijn hart bij de basketballjeugd heeft ons verlaten”, sprak speaker Alex Nelissen.

2011: beker voor GasTerra Flames

GasTerra Flames uit Groningen veroverde in 2011 de nationale beker bij de mannen door in de finale WCAA Giants uit Bergen op Zoom met 67-55 te verslaan. Bij rust keek de landskampioen nog tegen een achterstand van acht punten (35-27) aan.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF