U bevindt zich hier: Competitie » Eredivisie » Women's Basketball League

Women's Basketball League

In het seizoen 2018/2019 bestond de WBL (toen nog VBL) uit de volgende acht teams: Lekdetec.nl, Dozy BV Den Helder, Solar Systemen-Grasshoppers, 4Consult/Binnenland, Loon Lions, Keijser Capital Martini Sparks en Jolly Jumpers. 

De competitie werd in het seizoen 2017/18 gevormd door acht clubs: Lekdetec.nl, Dozy BV Den Helder, Solar sytemen-Grasshoppers, Renes/Binnenland, Amazone Basketball Utrecht, Loon Lions, CTO Amsterdam Vrouwenbasketball en KEUS/Royal Eagles. De titel ging voor de eerste maal naar de Katwijkse cub Solar sytemen-Grasshoppers, dat ook de Supercup en de Carla de Liefde Trofee (nationale beker bij de vrouwen) veroverde.

In het seizoen 2016/17 bestond de Vrouwen Basketball League uit de volgende acht clubs: Lekdetec.nl, Dozy BV Den Helder, Solar sytemen-Grasshoppers, Binnenland, Amazone, Loon Lions, FSG Royal Eagles en F. Breeman Rotterdam Basketball. De titel ging voor de tweede keer naar Lekdetec.nl uit Bemmel.

In het seizoen 2015/2016 werd de Vrouwen Basketball League (eredivisie) gevormd door zeven clubs: Loon Lions, Lekdetec.nl, Amazone Utrecht Basketball, Lintex-Binnenland/Rotterdam, Solar systemen-Grasshoppers, CTO Amsterdam Vrouwenbasketball en Dozy BV Den Helder. Loon Lions werd in dit seizoen de kampioen van de VBL.

In het seizoen 2014/15 ging de titel naar Lekdetec.nl, dat voor de eerste keer in de clubhistorie kampioen van Nederland werd. De club uit Bemmel boog een 3-0 achterstand in de finale om in een 4-3 zege. De strijd om de NBB Beker (Carla de Liefde Trofee) was een prooi voor Lintex-Binnenland/Rotterdam.

Klik hier voor het laatste nieuws.

Klik hier voor een overzicht van alle landskampioenen tot nu toe.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF