U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Landskampioen Donar start competitie met verlies in Leiden

Terug naar overzicht

Landskampioen Donar start competitie met verlies in Leiden

7 oktober 2017 23:27:00

Landskampioen Donar is het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League begonnen met een nederlaag. De Groningers, die afgelopen donderdag al de Supercup aan Landstede moesten laten, verloren zaterdagavond met 75-63 bij Zorg en Zekerheid Leiden. Achttien keer balverlies deed de ploeg van Erik Braal, die nog zo sterk voor de dag kwam in de kwalificatie voor de Champions League, de das om. 

Apollo Amsterdam startte de nieuwe competitie met een goed gevoel. De Amsterdammers hielden zaterdagavond aan de uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam een 80-82 overwinning over. 

Landstede Basketbal gaf het winnen van de Supercup een sterk vervolg door de eerste competitiewedstrijd overtuigend te winnen ten koste van debutant Den Helder Suns. Het werd zondag in het Landstede Sportcentrum liefst 87-47 voor de Zwollenaren.

De jonge ploeg van de Basketball Academie Limburg opende het seizoen met een thuiswedstrijd. Tegenstander zondag in Weert was Aris Leeuwarden. De Friezen hielden aan de lange reis naar Noord-Limburg een 80-96 zege over, waarvoor de basis werd gelegd met een sterk tweede kwart (16-30).

Ga voor de uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Klik hier voor de stand en het programma in de DBL.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF