U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Ook Zorg en Zekerheid Leiden naar kwartfinales NBB Beker

Terug naar overzicht

Ook Zorg en Zekerheid Leiden naar kwartfinales NBB Beker

21 december 2017 23:35:00

Ook Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het NBB Bekertoernooi bij de mannen. De Leidenaren maakten donderdagavond  tegen Forward Lease Rotterdam al in de eerste drie minuten (10-0) duidelijk graag verder te willen bekeren. In het laatste kwart wist Forward Lease Rotterdam de schade nog enigszins te beperken. Het werd 101-87.

In die kwartfinales zal ZZ Leiden het op gaan nemen streekgenoot Solar-systemen Grasshoppers uit Katwijk, waarbij de Leidenaren eerst uit spelen. Dat heeft de loting uitgewezen die meteen na afloop van het duel in de Vijf Meihal live via de livestream van Leiden werd verricht, hoewel er nog wel drie wedstrijden in de achtste finales gespeeld moeten worden, 

De winnaar van het duel tussen Apollo Amsterdam en New Heroes Den Bosch op 9 januari a.s. gaat in de kwartfinale beginnen met een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Black Eagles of Racing Beverwijk krijgt in de kwartfinale bezoek van regerend landskampioen en bekerhouder Donar. En Basketball Academie Limburg 2 of Den Helder Suns opent met een thuiswedstrijd tegen Landstede Basketbal.

Er wordt in de kwartfinales zowel thuis als uit gespeeld en beide duels moeten voor 1 februari 2018 zijn afgewerkt. Er is echter één uitzondering: als een ploeg die niet in de Dutch Basketball League uitkomt, het eerste duel in eigen huis tegen een DBL-ploeg verliest, dan volgt er geen tweede duel.

Met dank aan www,basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF