U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Basketball Academie Limburg in derde overtime langs Apollo

Terug naar overzicht

Basketball Academie Limburg in derde overtime langs Apollo

24 december 2017 09:09:21

Basketball Academie Limburg (BAL) gaat met een extra fijn gevoel de feestdagen in. De jonge Limburgse ploeg legt dit seizoen menig tegenstander in de Dutch Basketball League het vuur aan de schenen en zaterdagmiddag was het de beurt aan Apollo Amsterdam. Bij rust (44-29) zag het er voor de thuisploeg allemaal nog goed uit, maar uiteindelijk trok BAL na liefst drie verlengingen aan het langste einde door met 109-114 te winnen.

Matthew van Tongeren van BAL was met 35 punten (13 uit 24) topscorer van de enerverende wedstrijd. Het is de derde zege van de Limburgers, die in punten gelijk zijn gekomen met Apollo. De Amsterdammers staan zevende, BAL achtste.

Zorg en Zekerheid Leiden gaat de kerst- en nieuwjaarsbreak in als koploper. De Leidenaren hadden zaterdagavond geen kind aan Den Helder Suns, dat met een forse 87-49 nederlaag terug naar de kop van Noord-Holland werd gestuurd. Leiden heeft nu net als Donar twintig punten, maar met een duel minder gespeeld. Clayton Vette van Zorg en Zekerheid Leiden was met 26 punten topscorer.

In de middenmoot boekte Forward Lease Rotterdam een nuttige zege op directe concurrent Aris Leeuwarden.  De Friezen, die zonder Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer aantraden, hielden drie kwarten gelijke tred, maar daarna was het over met het verweer. Het werd uiteindelijk 83-74 voor de thuisploeg die nu vijfde staat op de ranglijst.

Nummer twee Donar meldde op de drempel van 2018 nog dat Teddy Gipson het seizoen af zal maken bij de regerend landskampioen. Donar had de voormalig speler van o.a. My Guide Amsterdam ter vervanging van de geblesseerde Arvin Slagter aangetrokken. Het contract van de inmiddels 37-jarige guard liep tot eind 2017, maar dat is inmiddels aangepast. 

Ga voor uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF