U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Aris Leeuwarden plaatst zich voor de play-offs van DBL

Terug naar overzicht

Aris Leeuwarden plaatst zich voor de play-offs van DBL

21 april 2018 22:45:00

Aris Leeuwarden kan zich gaan opmaken voor de play-offs in de Dutch Basketball League. De Friezen hadden zaterdagavond het in het eigen Kalverdijkje nog knap lastig met Den Helder Suns, dat constant bleef aanklampen. Uiteindelijk werd het 85-80. Daarmee is de zesde plek definitief voor Aris.

De laatste hoop van Apollo Amsterdam om de play-offs nog te bereiken was in Leiden al na vier minuten vervlogen. Zorg en Zekerheid Leiden liep eenvoudig uit naar 11-0 en voelde daarna nooit meer enige dreiging van de Amsterdammers gevoeld. Het werd uiteindelijk 87-60.

Landstede Basketbal zorgde ervoor dat de play-offs nog niet aankomende dinsdag kunnen beginnen. De Zwolse formatie rekende in een spannend duel af met New Heroes Den Bosch: 86-78. Hierdoor is de wedstrijd New Heroes-Donar op zaterdag 28 april nog van groot belang.

Donar herstelde zich van het mislopen van de finale van de FIBA Europe Cup door Forward Lease Rotterdam te verslaan. De Rotterdammers bleef in het eerste kwart Donar nog aardig volgen: 19-23. Daarna maakte de regerend landskampioen snel korte metten met de thuisclub. Via een ruststand van 30-49 werd het uiteindelijk 66-95 voor de Groningers.

Donar kwam zondag overigens weer in actie. Vanaf het begin stond het voor tegen Apollo Amsterdam..De Groningers, spelend zonder Evan Bruinsma en Bradford Burgess, moesten na rust (41-38) een tandje bij steken om royaal te winnen: 90-61. Donar begint daardoor als nummer 1 aan de play-offs.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF