U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Grasshoppers en Lekdetec.nl op herhaling in finale om landstitel

Terug naar overzicht

Grasshoppers en Lekdetec.nl op herhaling in finale om landstitel

28 april 2018 15:28:00

Lekdetec.nl en Solar-systemen Grasshoppers beginnen vanavond om 20.00 uur in sporthal Cleyn Duin in Katwijk aan de finale van de play-offs in de Vrouwen Basketball League. De strijd om de landstitel gaat tussen de twee zelfde teams als vorig seizoen. Toen ging het kampioeschap naar de Lekdetec.nl. dat in een best-of-seven serie met 4-3 te sterk was voor Grasshoppers. Overigens is de finale nu een best-of-five. Wie als eerste drie duels wint, is kampioen.

De club uit Katwijk, in het reguliere seizoen de beste ploeg in de elite A van de VBL, plaatste zich voor de finale door Loon Lions uit Landsmeer met 3-1 te verslaan in de halve finales. Lekdetec.nl ontdeed zich in de halve eindstrijd van Dozy BV Den Helder. Het won de best-of-five serie tegen de Helderse formatie met 3-1.

Vorig jaar maakten beide clubs er een razend spannende finale van. Lekdetec.nl maakte een 3-1 achterstand ongedaan door de volgende drie duels achter elkaar te winnen. Ook in 2015 slaagden de basketbalsters uit Bemmel erin van een kansloos lijkende achterstand terug te komen in de finale en zo hun eerste landstitel binnen te slepen. Dat deed het toen tegen Loon Lions, waarbij de achterstand zelfs 3-0 in wedstrijden was. 

Al twee prijzen
Solar-systemen Grasshoppers won nog nooit de landstitel bij de vrouwen, maar pakte dit seizoen al wel twee prijzen. Eind maart werd voor de derde keer in de clubhistorie de NBB Beker bij de vrouwen gewonnen. De ploeg uit Katwijk was in Barendrecht in de finale met 64-80 te sterk voor Renes/Binnnenland. De eerste prijs was het winnen van de Supercup bij de vrouwen eind september vorig jaar. De tegenstander was toen Lekdetec.nl, dat met 72-77 verloor. 

Ook Lekdetec.nl won dit seizoen al een prijs. In januari veroverde het de Final Four (2017). De Bemmelse formatie versloeg in Katwijk in de finale Dozy BV Den Helder met 71-67. 

Speelschema finale play-offs Vrouwen Basketball League:

Zaterdag 28 april: Solar-systemen Grasshoppers - Lekdetec.nl (20.00 uur)
Woensdag 2 mei: Solar-systemen Grasshoppers - Lekdetec.nl (20.00 uur)
Zaterdag 5 mei: Lekdetec.nl - Solar-systemen Grasshoppers (20.30 uur)
Woensdag 9 mei: Lekdetec.nl - Solar-systemen Grasshoppers (20.00 uur) *
Zaterdag 12 mei: Solar-systemen Grasshoppers - Lekdetec.nl *
* indien nodig

Klik hier voor de live stream.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF