U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Oradane Kanda topscorer van Dutch Basketball League

Terug naar overzicht

Oradane Kanda topscorer van Dutch Basketball League

29 april 2018 18:48:00

Ordane Kanda is in de Dutch Basketball League seizoen 2017/2018 bovenaan geëindigd op de ranglijst van meeste punten gemiddeld per wedstrijd. De guard van Forward Lease Rotterdam volgt Jordan Gregory van Landstede Basketbal op als topscorer van de DBL Kanda is de vierde ‘Rotterdammer’ in zeven jaar tijd die zich laat kronen tot topscorer van de DBL. Zijn voorgangers in de recente voorbije seizoenen waren: Tyrone Sally, Anthony Miles en Yannick Franke. In 31 wedstrijden maakte Kanda 582 punten, goed voor een gemiddelde van 18,77 punten per wedstrijd.

Voor de vierde keer in zeven seizoenen komt de toprebounder van de Dutch Basketball League uit Limburg. Met 8,12 rebounds gemiddeld per wedstrijd voert Roel Aarts van Basketball Academie Limburg het reboundklassement aan. Sinds 2012 werd de eretitel ook in de wacht gesleept door de ‘Limburgers’ Yamene Coleman en Kenneth van Kempen (twee keer).

Brandyn Curry is volgens zijn statistieken de Statistical Most Valuable Player van 2017/2018. Daarmee wordt de keuze van coaches, aanvoerders en een select aantal journalisten om Curry uit te roepen tot MVP en guard in het All Star Team onderstreept.

De Kees Akerboom Trofee is terug in Den Bosch. De symbolische onderscheiding voor de beste driepuntschutter in de Dutch Basketball League gaat in het seizoen 2017-2018 naar de Amerikaan Mike Miklusak van New Heroes Den Bosch. De schutter van New Heroes Den Bosch finishte op 37 punten, 5 meer dan Jordan Gregory van Landstede Zwolle en 10 meer dan Brandyn Curry van Donar Groningen.

Ga voor meer over deze inviduele prijswinnaars van de DBL naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF