U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Lekdetec.nl dwingt vierde wedstrijd af in finaleserie VBL

Terug naar overzicht

Lekdetec.nl dwingt vierde wedstrijd af in finaleserie VBL

5 mei 2018 22:37:00

De finale van de play-offs in de Vrouwen Basketball League is nog niet beslist. Lekdetec.nl slaagde er zaterdagavond in eigen huis in om een vierde wedstrijd in de finaleserie af te dwingen. In een uitverkochte Schaapskooi in Bemmel werd het 87-71 in het voordeel van de regerend landskampioen. De stand in de best-of-five serie is nu 2-1 in het voordeel van Grasshoppers

De Bemmelse en Katwijkse basketbalsters deden lang amper onder voor elkaar in deze derde finalewedstrijd. Na het eerste kwart stond het 20-19 en in de rust was de marge nog altijd slechts één punt: 41-40.

Pas in de tweede helft slaagde de thuisploeg erin de eerste echte voorsprong te pakken. Bij 54-44 was het verschil tien punten in Bemmels voordeel. Maar Grasshoppers, dat de eerste twee duels in Katwijk had gewonnen, haakte toch weer aan. Eerst via de kleine guard Mia Hordijk die haar team op sleeptouw nam (54-49), waarna Cornelia Fondren en Katoo Koenen met driepunters er weer 60-49 voor Lekdetec.nl van maakten.

In het vierde kwart was het vooral Noor Driessen die de fans van Grasshoppers in een goede afloop deed blijven geloven. Met een and-one bracht zijn het verschil terug tot twee punten: 68-66. Lekdetec.nl was op tijd bij de les en bouwde via scores van Marlou de Kleijn, Koenen en Fondren alsnog een grotere voorsprong op (76-68), die het de rest van het duel niet meer uit handen gaf. Grasshoppers kon weinig anders meer doen dan met fouten de klok stoppen. Vanaf de vrije worplijn bepaalde Lekdetec.nl de eindstand op 87-71.

Komende woensdag (7 mei) treffen de teams elkaar weer in Bemmel. In 2015 veroverde Lekdetec.nl de eerste landstitel in de clubhistorie door een achterstand van 3-0 tegen Loon Lions om te buigen. Vorig seizoen werd de ploeg uit Bemmel voor de tweede keer kampioen, ditmaal uit een 3-1 achterstand. Grasshoppers won nog nooit de landstitel.

Bekijk de samenvatting op www.nos.nl.

Speelschema finale play-offs Vrouwen Basketball League:

Zaterdag 28 april: Solar-systemen Grasshoppers - Lekdetec.nl 68-52
Woensdag 2 mei: Solar-systemen Grasshoppers - Lekdetec.nl 80-75
Zaterdag 5 mei: Lekdetec.nl - Solar-systemen Grasshoppers 87-71

Woensdag 9 mei: Lekdetec.nl - Solar-systemen Grasshoppers (20.00 uur) 
Zaterdag 12 mei: Solar-systemen Grasshoppers - Lekdetec.nl *
* indien nodig

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF