U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » ZZ Leiden en Forward Lease Rotterdam naar halve finales

Terug naar overzicht

ZZ Leiden en Forward Lease Rotterdam naar halve finales

6 mei 2018 08:35:00

Zorg en Zekerheid Leiden en Forward Lease Rotterdam hebben de halve finales van de play-offs in de Dutch Basketball League bereikt. Leiden stond zaterdagavond tegen Aris Leeuwarden bij rust nog met 34-38 achter, maar stelde in het derde kwart (17-1) orde op zaken en won door de 66-55 zege de best-of-three serie tegen de Friezen uiteindelijk met 2-1.

New Heroes verging het minder goed. Forward Lease Rotterdam zorgde voor een enorme stunt door New Heroes Basketball Den Bosch uit te schakelen. Na het winnen van het tweede duel in eigen huis in overtime, pakten de Rotterdammers zaterdagavond ook de derde en beslissende wedstrijd in de Maaspoort. Het werd 89-92 voor Forward Lease, waardoor voor New Heroes het seizoen er al op zit. Ordane Kanda blonk uit met 36 punten en 11 assists.

De play-offs gaan dinsdag 8  mei a.s. verder. Dan ontvangt Donar in de MartiniPlaza in Groningen om 19.30 uur Forward Lease Rotterdam. Landstede Zwolle komt op hetzelfde tijdstip voor de camera's van Ziggo Sport in het Landstede Sportcentrum in Zwolle actie tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Beide series in de halve finale van de play-offs zijn een best-of-seven.

Ga voor de uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF