U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Solar-systemen Grasshoppers voor de eerste keer landskampioen

Terug naar overzicht

Solar-systemen Grasshoppers voor de eerste keer landskampioen

9 mei 2018 22:50:00

De basketbalsters van Solar-systemen Grasshoppers hebben voor het eerst in de historie van het Nederlands vrouwenbasketball de landstitel veroverd. De Katwijkse ploeg won in de finale tegen Lekdetec de vierde wedstrijd met 55-66 en kwam daardoor in de best-of-five serie op 3-1.

In de finale van vorig jaar maakten de twee rivalen er een zinderende strijd van. Nu trok Grasshoppers, dat dit seizoen ook al de Supercup en de Carla de Liefde Trofee (NBB Beker) veroverde, de eerste twee duels naar zich toe. Zaterdag won Lekdetec in de eigen Schaapskooi, maar een tweede thuiszege zat er niet in.

Vorig seizoen maakte Lekdetec.nl nog een 3-1 achterstand goed in de finale tegen Grasshoppers (toen nog een best-of-seven), dus was de Katwijkse ploeg er op gebrand het niet op een vijfde beslissend duel aan te laten komen. De bezoeksters liepen al snel uit naar 8-16, met dank aan de nodige aanvallende rebounds.

Bij rust (28-42) kon Grasshoppers de titel ruiken, maar Lekdetec knokte zich terug in de wedstrijd. Dankzij twee scores van Marlou de Kleijn kwam de thuisploeg begin vierde kwart nog binnen de tien punten. Met een tussensprintje van 48-57 naar 48-63 drukten de Katwijkse vrouwen alsnog door en bij 55-66 na veertig minuten basketball kon het feestvieren voor de speelsters van Grasshoppers en hun meegereisde aanhang beginnen.

Speelschema finale play-offs Vrouwen Basketball League:

Zaterdag 28 april: Solar-systemen Grasshoppers - Lekdetec.nl 68-52
Woensdag 2 mei: Solar-systemen Grasshoppers - Lekdetec.nl 80-75
Zaterdag 5 mei: Lekdetec.nl - Solar-systemen Grasshoppers 87-71
Woensdag 9 mei: Lekdetec.nl - Solar-systemen Grasshoppers 55-66

(Grasshoppers wint de best-of-five met 3-1)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF