U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Mannen Lokomotief ook kampioen in Promotiedivisie

Terug naar overzicht

Mannen Lokomotief ook kampioen in Promotiedivisie

12 mei 2018 19:56:00

Na de vrouwen mogen ook de mannen van Lokomotief zich kampioen van de Promotiedivisie noemen. De ploeg uit Rijswijk won zaterdag bij de NBB Finals na een spannend slot in de finale met 74-67 van Solar-systemen Grasshoppers uit Katwijk. Willem van der Togt maakte in de slotfase het verschil met vier rake driepunters.

De eerste helft was voor Lokomotief, dat met 33-23 leidde na twee kwarten spelen. Maar Grasshoppers begon sterk in het derde kwart en met een driepunter bracht Joey Schelvis het verschil terug naar één punt: 33-32. Jesper Jobse zette daarna de ploeg uit Katwijk zelfs op voorsprong. Toch was Lokomotief niet van de wijs. Bij 46-39 leidde de Rijswijkse formatie weer en een bizar verre driepunter van Van der Togt in de zoemer bepaalde de score na drie kwarten op 48-41. Grasshoppers probeerde in het vierde kwart van alles om het tij nog te keren, maar de driepunters van Van der Togt waren te veel van het goede.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF