U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Donar en ZZ Leiden één zege verwijderd van finale

Terug naar overzicht

Donar en ZZ Leiden één zege verwijderd van finale

13 mei 2018 14:59:30

Donar en Zorg en Zekerheid Leiden hebben nog maar één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs in de Dutch Basketball League. Beide clubs wonnen zaterdagavond voor de derde maal op rij in de halve finales. Donar versloeg in eigen huis Forward Lease Rotterdam overtuigend met 98-74. Zorg en Zekerheid Leiden won voor de tweede maal in Zwolle. Het werd 73-78 na een miraculeuze comeback.

Vrijwel iedereen in het Landstede Sportcentrum dacht dat de zege binnen was voor Landstede Basketbal na drie kwarten spelen. Behalve de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. In de laatste zeven minuten perste Leiden er een 22-3 run uit en nam zo een 0-3 voorsprong in de best-of-seven-serie.

Forward Lease Rotterdam begon het eerste kwart goed in de MartiniPlaza, maar kon het daarna opnieuw niet bolwerken tegen Donar. Na de pauze liep het verschil alsnog flink op naar uiteindelijk 24 punten.

Komende dinsdag (15 mei) staat in beide series de mogelijk al beslissende vierde wedstrijd op het programma. Leiden ontvangt om 19.30 uur Landstede in de Vijf Meihal. Rotterdam en Donar beginnen een half uur later in het Topsportcentrum.

Ga voor de uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF