U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Basketball in Rotterdam onder label van Feyenoord

Terug naar overzicht

Basketball in Rotterdam onder label van Feyenoord

13 mei 2018 15:05:14

Forward Lease Rotterdam Basketbal heeft een intentieverklaring ondertekend die gaat leiden tot een nieuwe naam van de club: Feyenoord Basketbal. De basketbalclub gaat samen met drie andere clubs spelen onder het label van Feyenoord.

In de achterliggende periode heeft onder leiding van hoofdcoach Armand Salomon een eerste inventarisatie plaatsgevonden. Hij is door Feyenoord ingehuurd als projectmanager multisportclub. Met zijn Rotterdamse sporthart, passie voor Feyenoord, veel ervaring in het coachen van bedrijven en natuurlijk zijn liefde voor basketball was Salomon de juiste man op de juiste plaats. In zijn rol heeft hij daarnaast drie andere sporten meegenomen in het onderzoek. Met zowel handbalclub HARO, hockeyclub Feijenoord en zaalvoetbal TPP is dezelfde intentieverklaring getekend.

De komende maanden zal verder onderzocht worden wat de concrete consequenties zijn van spelen onder het ‘label’ van Feyenoord. Ook wordt de beste structuur bij deze nieuwe organisatie uitgedacht.

Daarbij worden de projecten die uitgevoerd worden door de maatschappelijke stichting van de club, de Dreamteam Foundation, bij de Multi Sport Club ondergebracht. Het gaat daarbij om Playing for Success, Walking Basketball, het G-team en het clinic-programma.

Voorzitter Cees-Willem Koorneef zegt daarover: “Ik zie heel mooie kansen voor onze sport en met name voor onze club. De samenwerking met de andere clubs lijkt me leerzaam en interessant voor spelers, fans en natuurlijk voor onze sponsoren. We willen er echter ook zeker van zijn, dat er voldoende ruimte overblijft voor onze eigen cultuur en de mooie sfeer.”

Feyenoords algemeen directeur Jan de Jong is verheugd over de eerste formele stap op weg naar multisportclub Feyenoord: “Deze club is veel meer dan alleen een voetbalclub. De samenwerking die wij vandaag zijn aangegaan om van Feyenoord een multisportclub te maken, is daar het levende bewijs van. We zijn al jarenlang actief in Rotterdam-Zuid met onze maatschappelijke programma’s en we merken wat voor impact en kracht het Feyenoord-logo heeft op jongeren. Door dat logo over meerdere sportverenigingen uit te rollen, zorgen we ervoor dat Feyenoord nog toegankelijker wordt voor inwoners van Rotterdam-Zuid. Niet door alleen naar sport te kijken, maar juist ook door er zelf aan mee te doen.”

Dit artikel is overgenomen van www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF