U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Coaches- en speelstersveranderingen in Vrouwen Basketball League

Terug naar overzicht

Coaches- en speelstersveranderingen in Vrouwen Basketball League

17 mei 2018 19:41:00

Het seizoen in de Vrouwen Basketball League mag dan inmiddels al ruim een week zijn afgelopen, dat betekent niet dat er geen nieuws is. Integendeel. Er vallen al de nodige veranderingen te noteren aan het coaches- en speelstersfront. Een van de meest opvallende ontwikkelingen is de aanstelling van Thijs Volmer als de nieuwe hoofdcoach van Loon Lions in de VBL.

Volmer volgt in Landsmeer Harvey van Stein op. De Utrechter is sinds 2012 werkzaam in diverse coachfuncties bij de Nederlandse Basketball Bond. Hij gaat zijn werkzaamheden als assistent-coach van de Orange Angels en als talentcoach bij het opleidingsprogramma CTO Amsterdam Vrouwenbasketball combineren met het coachen van de Lions in de VBL. Komende zomer is Volmer als assistent-coach van Laki Lakner bij de Orange Angels VU20 actief op het EK in de A-divisie.

Overigens moet de club uit Landsmeer wel proberen nog een nieuwe coach voor de VU20-ploeg van de Lions te vinden, nu Brian Hirman heeft besloten te stoppen. Hirman heeft nog wel komende zomer de Orange Angels VU16 onder zijn hoede bij het EK in de A-divisie.

Ook Lekdetec.nl moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Gertjan van der Linden keert komend seizoen niet meer terug bij de club die in de finale van de play-offs in de VBL met 3-1 verloor van Solar-systemen Grasshoppers en werd onttroond als landskampioen. Daar tegenover staat wel de komst van de 19-jarige spelverdeelster Anne van Vlijmen, die na twee seizoenen KEUS/Royal Eagles verruilt voor haar oude club uit Bemmel.

In Apeldoorn wordt afscheid genomen van Remy de Wit. De voormalig bondscoach bij de vrouwen die tevens mede aan de wieg stond van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, verruilt zijn baan als Sport Performance Director van de Eagles voor die van technisch directeur bij de Nederlandse schaatsbond. Ramon Kuipers, trainer/coach van het VU20-team van de Royal Eagles, vertrekt naar UBALL in Utrecht.

Verder moet ook Renes/Binneland op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Linda Appers, die als interim-opvolger van Ton Kallenberg het seizoen afmaakte met de VBL-ploeg uit Barendrecht, keert in het nieuwe seizoen niet terug.

Tot slot kondigt Jolly Jumpers de terugkeer aan van Silke Heerts. Jolly Jumpers speelt komend seizoen weer in de Vrouwen Basketball League. De 27-jarige Heerst speelde jarenlang bij de club uit Tubbergen en was een van de dragende krachten in het team dat vorig seizoen kampioen werd in de Promotiedivisie bij de vrouwen.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF