U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Donar voor de derde keer op rij kampioen van Nederland

Terug naar overzicht

Donar voor de derde keer op rij kampioen van Nederland

29 mei 2018 22:04:00


Foto: Arnold Meijer

Donar heeft nog maar weer eens duidelijk gemaakt op dit moment over de beste basketbalploeg van Nederland te beschikken. De Groningers sloten hun geweldige seizoen af door voor de zevende keer in de clubhistorie en voor de derde achtereenvolgende maal basketbalkampioen van Nederland te worden.

Dat deden ze door dinsdagavond in de snikhete Vijf Meihal in Leiden met 66-73 van Zorg en Zekerheid Leiden te winnen en zo de best-of-seven serie met 4-0 te beslissen. Donar won al eerder de NBB Beker en haalde de halve finale van de FIBA Europe Cup. De enige prijs die het niet won dit seizoen was de Supercup. Die ging naar Landstede Basketbal.

Curry MVP play-offs
Brandyn Curry, in de vierde wedstrijd van de finale goed voor 20 punten, werd na afloop uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler (MVP) van de play-offs. De Amerikaan was in de kampioensploeg van Donar dit seizoen verreweg de meest gedecoreerde speler. Hij was al uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de reguliere competitie, een prijs die door de statistieken werd onderstreept en Curry de titel Statistical MVP opleverde. Uiteraard maakte hij als beste speler van de competitie deel uit van het All Star Team.

Ga voor meer over de play-offs in de DBL naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF