U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » BS Leiden kampioen van Nederland bij Vrouwen U12

Terug naar overzicht

BS Leiden kampioen van Nederland bij Vrouwen U12

11 juni 2018 11:37:00

BS Leiden is dit weekeinde kampioen van Nederland geworden bij de Vrouwen U12. Afgelopen zaterdag werd in sporthal De Zielhorst in Amersfoort de finaledag van de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen voor VU12-teams gehouden. De teams van BS Leiden, Celeritas Donar, MBCA Amstelveen en Dozy BV Den Helder mochten gaan bepalen wie landskampioen zou worden. Gastheer was Crackerjacks, onlangs gekozen tot Sportvereniging van de Province Utrecht.

Na de eerste twee speelronden was duidelijk dat de finale de wedstrijd tussen Dozy BV Den Helder en BS Leiden zou gaan worden. Op het andere veld speelden de andere twee ploegen voor de derde plaats, die uiteindelijk naar Amstelveen ging. Na een goede eerste helft van Den Helder (18-10 voor), leek de Noord-Hollandse club de beste papieren te hebben voor de titel. Maar in de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Vooral Safa Ramdhani bleek lastig af te stoppen voor Den Helder. BS Leiden won uiteindelijk met 27-34 en mocht zich tot kampioen laten kronen.

Na de spannende, sportieve en sfeervolle finale volgde de prijsuitreiking. NBB-bestuurslid Fred van Urk reikte de prijzen uit en sprak zijn dank uit aan alle speelsters, coaches, ouders en vrijwilligers voor een fantastische basketbaldag. 

Uitslagen:
BS Leiden – MBCA Amstelveen 22-19
Celeritas Donar – Dozy BV Den Helder 15-27
Celeritas Donar – BS Leiden 17-27
MBCA Amstelveel – Dozy BV Den Helder 12-31
Dozy BV Den Helder – BS Leiden 27-34
MBCA Amstelveen – Celeritas Donar 47-27

Eindstand:
1. BS Leiden (kampioen van Nederland)
2. Dozy BV Den Helder
3. MBCA Amstelveen
4. Celeritas Donar

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF