U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Landslake Lions kampioen van Nederland bij Vrouwen U14

Terug naar overzicht

Landslake Lions kampioen van Nederland bij Vrouwen U14

17 juni 2018 11:42:00

De Vrouwen U14 van Landslake Lions zijn afgelopen zaterdag (16 juni) in Utrecht kampioen van Nederland geworden. In de finale in sporthal Lunetten was het meisjesteam uit Landsmeer met 62-51 te sterk voor BS Leiden.

BC Utrecht Cangeroes was in samenwerking met de NBB gastheer van de finaledag van het Nederlands Kampioenschap bij de Vrouwen U14, de laatste van de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen dit seizoen  Twee weken geleden werden in Huizen de kwartfinales gespeeld. Daar werd duidelijk dat Dozy BV Den Helder, Landslake Lions, BS Leiden en Jolly Jumpers om de titel mochten gaan strijden.

De finaledag begon met de halve finales. Op het ene veld was Landslake Lions overduidelijk te sterk (75-57) voor Dozy BV Den Helder. De andere halve finale tussen Jolly Jumpers en BS Leiden bleef tot de laatste seconden spannend. Leiden toonde zich de meest koelbloedige en plaatste zich met een nipte 62-59 zege voor finale.

De vele vrijwilligers van BC Utrecht Cangeroes zorgden ervoor dat de zaal vervolgens snel werd omgebouwd naar  een centre court voor de strijd om de derde plek en de finale. De derde plek ging uiteindelijk naar Jolly Jumpers dat met 76-41 de baas was over Dozy BV Den Helder.

Landslake Lions en BS Leiden, de twee finalisten, kenden elkaar natuurlijk goed uit de competitie. In de onderlinge ontmoetingen in het reguliere seizoen was Leiden steeds de sterkste geweest. Ook nu leidde de Leidse ploeg halverwege met vijf punten verschil. De tweede helft was een ander verhaal. Landslake Lions domineerde na rust en won de finale uiteindelijk met 62-51  

De titel van de Vrouwen U14 was voor Landslake Lions de derde dit seizoen aan de vrouwenkant. tOok bij de Vrouwen U18 en Vrouwen U20 werd de club uit Landsmeer kampioen van Nederland.

Uitslagen:
Halve finales
Jolly Jumpers – BS Leiden 59-62
Landslake Lions – Dozy BV Den Helder 75-57
3e/4e plaats
Jolly Jumpers – Dozy BV Den Helder 76-41
Finale
BS Leiden – Landslake Lions 51-62

Eindstand:
1. Landslake Lions
2. BS Leiden
3. Jolly Jumpers
4. Dozy BV Den Helder

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF