U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Keijser Capital Martini Sparks in Vrouwen Basketball League

Terug naar overzicht

Keijser Capital Martini Sparks in Vrouwen Basketball League

7 augustus 2018 12:31:00

Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland (SVTN) heeft het team dat vanaf september in de Vrouwen Basketball League gaat spelen, zo goed als rond. Bovendien is inmiddels de naam van het team onthuld: Keijser Capital Martini Sparks. Dit is een combinatie van hoofdsponsor Keijser Capital en de winnende inzending van een prijsvraag via Facebook. Doelstelling van de nieuwkomer is de komende seizoenen door te groien naar een club in de topvier.

SVTN en HSVB uit Haren namen bijna twee jaar geleden samen het voortouw om het meisjes- en vrouwenbasketbal in Noord-Nederland een gezonde, brede basis te geven, met uitzicht op de top. Vorig jaar werd besloten meer tijd uit te trekken om de basis op sportief, organisatorisch en financieel vlak op orde te krijgen.

Hoofdcoach Joyce Siderius-Bolman is blij: "Het was soms enorm aanpoten, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Met dank aan enkele zeer betrokken partners en sponsors om ons heen, die duurzame activiteiten willen ontplooien en voor langdurige financiële stabiliteit en continuïteit zorgen.”

Naast Keijser Capital hebben o.a. Voorneveld Interieur, PlasBossinade, Energy Valley Topclub en Noorderlink zich verbonden aan de Martini Sparks. Belangrijke partners zijn Noorderpoort, Regionaal Trainingscentrum, MCZ Centrum voor beweging, fysiotherapie en sportbegeleiding, Plaza Sportiva en Peak sportkleding.

Het team De selectie is bijna compleet en bestaat uit de gescoute speelsters Marit Siersema (23, 1.75 meter), Bente van Beers (20 jaar, 1.85 meter), Roos Koopmans (19, 1.80), Noëlle van Zadelhoff (24, 1.90), JayEliza Burgos (23, 1.75) en Asa Kantebeen (21, 1.75) en de uit eigen opleiding (HSVB VU20) afkomstige Kim Keijzer (21, 1.74), Demi Mulder (19, 1.78), en Carmen Dijkhuis (18, 1.69). De technische staf bestaat naast hoofdcoach Joyce Siderius uit assistent-coach Pieter Dikhoff en fysieke coach Ata Einolhagh. Het team gaat komend seizoen zeven keer per week trainen.

In samenwerking met HSVB is gewerkt aan een gedegen jeugdopleiding. De VU20-meiden spelen komend seizoen weer in de eredivisie. Als trainer is Hein-Gerd Triemstra aangetrokken. Met enige regelmaat zullen speelsters uit de VU20 hun opwachting in het dameseredivisieteam maken. Het VU18-team speelt op regionaal niveau onder leiding van trainer Hielke van Dijk.

SVTN maakt gebruik van de bestaande kennis- en accommodatie-infrastructuur. De Martini Sparks spelen komend seizoen hun wedstrijden bijvoorbeeld in de Scharlakenhof in Haren. Voorzitter Cees Dijkhuis: “Geen vluchtig succes, maar een structurele aanpak met duurzaam resultaat. Daarom hebben we ook een Raad van Toezicht benoemd. Ellen van Acht, Anita van der Laan en Paulien Hietbrink houden het reilen en zeilen van onze stichting de komende tijd goed in de gaten.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF