U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Eerste oefenduels voor clubs in Dutch Basketball League

Terug naar overzicht

Eerste oefenduels voor clubs in Dutch Basketball League

2 september 2018 20:41:28

De club in de Dutch Basketball League zijn aan de voorbereding op het nieuwe seizoen begonnen. Dat betekent dat inmiddels ook al de nodige oefenduels zijn gespeeld.

Den Helder Suns was dit weekeinde actief in België. De ploeg van coach Peter van Noord nam het zaterdag in Deinze op tegen Gembo, een sterke tweedeklasser. Den Helder Suns ging uiteindelijk met 89-81 onderuit tegen de Belgen.

Donar opende de voorbereiding traditioneel in de omliggende gemeenten. In Sporthal De Mencke in Uithuizen was Groene Uilen zaterdag de tegenstander. Via een ruststand van 45-17 werd het 118-50 voor de regerend landskampioen.

Landstede Basketbal begon de voorbereiding met een ruime zege. Promotiedivisionist kreeg zaterdag in Rijssen, waar Herman van den Belt vooraf een clinic gaf, geen poot aan de grond. Aan het einde was het in de thuishaven van Risne Stars 97-45.

Feyenoord Basketball Rotterdam zette de eerste oefenwedstrijd onder de nieuwe naam om in winst. Fellows Ekeren BBC werd door de ploeg van de nieuwe hoofdcoach Richard den Os in Ekeren met 72-83 verslagen.

Voor Apollo Amsterdam leverder ook de tweede oefenwedstrijd een zege op In Beverwijk werd het zaterdag tegen Racing 75-91. Apollo speelde zonder Aron Royé, Dimeo van der Horst, Mack Bruining en Lenno Witteveen, alle vier vanwege 3x3 toernooien.

Basketball Academie Limburg verloor z'n tweede oefenduel. In Boechout was Oxaco BBC Antwerpen zaterdag te sterk voor de Limburgse formatie. Na veertig minuten basketballen gaf het scorebord 76-60 aan.

Den Helder Suns kwam zondag opnieuw in actie. Ook de tweede oefenwedstrijd in België ging verloren. Het in de tweede nationale spelende Oxaco BBC Antwerpen bleek in de slotfase met 79-75 net even te sterk voor de Helderse formatie.

Ook Feyenoord Basketball Rotterdam speelde dit weekeinde twee keer. De Rotterdammers leden zondag hun eerste nederlaag in de oefencampagne. Kangoeroes Basket Mechelen, met oude bekenden in coach Paul Vervaeck en Carrington Love, wees de Rotterdammers met 101-79 terug. 

Met dank aan www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF