U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Overzicht van oefenwedstrijden van clubs in Dutch Basketball League

Terug naar overzicht

Overzicht van oefenwedstrijden van clubs in Dutch Basketball League

9 september 2018 11:59:00

De voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League is inmiddels in volle gang. Ook afgelopen weekend stonder er weer flink wat oefenduels op het programma. Hieronder een overizcht van de prestaties van de DBL-clubs van afgelopen zaterdag en zondag.

Donar speelde zaterdag om de derde plaats op het sterk bezette toernooi van Telenet Giants Antwerpen. In de Lotto Arena moesten de Groningens het met 79-67 afleggen tegen Mitteldeutscher BC.

New Heroes Den Bosch plaatste zich zaterdag voor de finale van de David Cup. In Meppel was de Bossche formatie veel te sterk voor het organiserende Red Giants. Via een ruststand van 22-71 werd het 48-129.

Feyenoord Basketball Rotterdam boekte zaterdag opnieuw een zege tijdens de goed gevulde oefencampagne. De formatie van de nieuwe coach Richard den Os versloeg in Katwijk promotiedivisionist Solar-systemen Grasshoppers met 65-82.

Den Helder Suns liet vorige week nog goed spel zien tegen Belgische tweedeklassers, maar zaterdag kreeg de ploeg van coach Peter van Noord er ongenadig van langs. Leuven Bears koerste aan op een 104-66 overwinning.

Zorg en Zekerheid Leiden is de oefencampagne goed begonnen. In Hasselt vocht de Leidse ploeg zich zaterdag na een ruime achterstand tegen Limburg United naar een 81-84 overwinning. Darius Thompson schoot de winnende driepunter binnen.

De Basketball Academie Limburg won zaterdag in de slotseconden van Gloria Gaints. De ploeg uit Düsseldorf stond nagenoeg de hele wedstrijd voor, maar Jules Schild bezorgde de Weerter ploeg uiteindelijk de winst: 72-71.

Apollo Amsterdam is zondag derde geworden in het toernooi om de David Cup. Het organiserende Red Giants was niet opgewassen tegen de Amsterdamse dadendrang. Via een ruststand van 32-64 werd het uiteindelijk 72-126.

Winnaar van de David Cup werd Landstede Basketbal. De formatie van coach Herman van den Belt rekende zondag in de eindstrijd in Meppel af met New Heroes Basketball Den Bosch. De Zwolse ploeg won met 87-77.

Feyenoord Basketball Rotterdam boekte zondag opnieuw een zege in de oefencampagne. In Sporthal De Lijster in Capelle aan den IJssel werd het Luxemburgse Musel Pikes met 84-69 teruggewezen door de Rotterdammers.

De Dutch Windmills hebben hun eerste oefenwedstrijd in winst omgezet. Makkelijk ging dat zondag niet, want Dreamfield Dolphins bood in Bemmel dapper tegenstand. Uiteindelijk wist de ploeg uit Dordrecht de promotiedivisionist net voor te blijven met 46-49.

Ga voor meer nieuws over de Dutch Basketball League naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF