U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Seizoen van start met Supercup tussen Grasshoppers en Binnenland

Terug naar overzicht

Seizoen van start met Supercup tussen Grasshoppers en Binnenland

17 september 2018 12:52:00


Solar-systemen Grasshoppers won vorig seizoen de landstitel, de nationale beker en de Supercup.

Het nieuwe seizoen in de Vrouwen Basketball League, de eredivisie van de vrouwen, gaat komend weekeinde van start met de strijd om de Supercup. Die gaat traditioneel tussen de landskampioen en de winnaar van de Carla de Liefde Trofee (NBB Beker) van het afgelopen seizoen. 

En dus staan zaterdag 22 september a.s. in Sporthal Cleijn Duin in Katwijk Solar-systemen Grasshoppers en 4Consult/Binnenland tegenover elkaar voor de kick-off van het nieuwe seizoen. Grasshoppers is de kampioen en bekerwinnaar van het seizoen 2017/2018, Binnenland de verliezend bekerfinalist.

Het is aan Grasshoppers om de Supercup met succes te verdedigen. Behalve het winnen van de landstitel en de nationale beker bij de vrouwen eiste Grasshoppers vorig seizoen ook de eerste prijs voor zich op, die er was. Toen was de club uit Katwijk in Bemmel met 72-77 te sterk voor Lekdetec.nl.

De wedstrijd tussen Solar-systemen Grasshoppers en 4Consult/Binnenland begint zaterdag om 20.00 uur. Kaarten kunnen aan de kassa worden gekocht en kosten drie euro per persoon.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF