U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » 4Consult/Binnenland verovert Supercup in Katwijk

Terug naar overzicht

4Consult/Binnenland verovert Supercup in Katwijk

22 september 2018 22:17:00

Het nieuwe seizoen in de Vrouwen Basketball League, de eredivisie van de vrouwen, is spectaculair van start gegaan. In een razendspannende wedstrijd heeft 4Consult/Binnenland zaterdagavond de Supercup veroverd. De club uit Barendrecht won met 59-60 van landskampioen en bekerhouder Solar-systemen Grasshoppers. Voor Binnenland is het de tweede keer in de clubhistorie dat de Supercup mee naar huis werd genomen.

Het ging in sporthal Cleijn Duin de hele wedstrijd gelijk op. Bij rust stond Binnenland met 29-30 voor. In het spannende laatste kwart waren de leadchanges bijna niet meer te tellen. Vlak voor het einde sloeg Grasshoppers een gaatje (59-56) en leek de Supercup in Katwijk te blijven. Maar Binnenland-nieuwkomer Jamailah Adams maakte in de slotfase het verschil. Met twee rake vrije worpen en een score uit de rebound zorgde zij ervoor dat haar nieuwe club Binnenland er met de eerste prijs van het seizoen vandoor ging.

Zera Butter was topscorer bij Binnenland met 20 punten, gevolgd door Maxime Essenstam met 12. Voor Grasshoppers kwamen Deborah Vos, Ingrid van der Plas en Mia Hordijk tot respectievelijk 12, 11 en 10 punten.

Klik op deze link voor een samenvatting van de Supercup.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF