U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Donar moet hard werken voor zege op New Heroes

Terug naar overzicht

Donar moet hard werken voor zege op New Heroes

13 oktober 2018 21:42:00

Donar heeft de eerste clash met New Heroes Basketball Den Bosch in haar voordeel beslist. Donar nam zaterdagavond in de eigen Martiniplaza in het derde kwart het heft in handen en liep door naar 75-61. In de laatste vijf minuten kwamen de Bosscharen nog goed terug, maar Donar bleef in de eerste kraker van het nieuwe seizoen overeind: 80-75

Den Helder Suns beleefde tegen Landstede Basketbal ook een sterke comeback. Kort na het begin van de laatste periode gingen de toeschouwers in Sporthal Sportlaan er eens goed voor zitten. De Suns kwamen terug van zestien punten achter tot 56-59, maar verder liet Landstede Basketbal het niet komen. het werd uiteindelijk 67-80 voor de bezoekers uit Zwolle.

Dutch Windmills boekte zaterdag de allereerste overwinning in het nog prille bestaan. Uitgerekend tegen streekgenoot Feyenoord Basketball Rotterdam werden die punten in de wacht gesleept. Via een ruststand van 29-36 werd het 60-77 voor de formatie van Geert Hammink. 

Aris won zaterdag thuis van Apollo Amsterdam. De bezoekers kwamen in Leeuwarden sterker uit de startblokken, maar zagen Aris nog voor rust op geljke hoogte komen. In de slotfase probeerde Apollo met fouten om nog terug te komen, maar de Friezen verzaakten niet vanaf de lijn en wonnen met 77-65.

Basketball Academie Limburg en Zorg en Zekerheid Leiden kwamen zondag in actie. Leiden speelde voor rust in Weert geen best basketbal. BAL leidde halverwege met 36-32. Pas in het derde kwart liet Zorg en Zekerheid Leiden z'n ware gezicht zien. Dankzij veel breaks en dunks liep de score nog op naar 65-82.

Ga voor de complete verslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF