U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Landstede brengt kampioen Donar eerste nederlaag toe

Terug naar overzicht

Landstede brengt kampioen Donar eerste nederlaag toe

21 oktober 2018 13:42:00

Landstede Basketbal heeft Donar de eerste nederlaag van het nog prille seizoen toegebracht. In Zwolle genoot de regerend landskampioen zondagmiddag in het derde kwart nog een voorsprong van maar liefst 15 punten (45-60), maar Landstede bleef hard werken en gaf niet op. Dat leidde tot een inhaalrace en uiteindelijk een Zwolse zege van 88-81.

Nieuwkomer Dutch Windmills blijft verrassen, want het boekte zondag al z'n tweede zege van het seizoen. De ploeg uit Dordrecht had thuis niet al te veel moeite met Den Helder Suns. Via een ruststand van 37-20 werd het uiteindelijk 73-46 voor Dutch Windmills, dat wel Alec Wintering met een zware blessure kwijt lijkt te zijn.

Ook Zorg en Zekerheid Leiden staat op twee zeges. Feyenoord Basketball Rotterdam begon zaterdagavond in de Vijf Meihal brutaal door een 0-10 voorsprong te nemen, maar halverwege de wedstrijd had Leiden de zaak al omgedraaid: 44-34. De thuisploeg liep uiteindelijk door naar een 88-64 zege en is net als Landstede nog ongeslagen.

New Heroes Basketball Den Bosch beleefde zaterdag een makkelijk avond in de Apollohal in Amsterdam. De thuisploeg slaagde er in het eerste kwart in nog gelijke tred te houden, maar een 0-12 run van New Heroes Den Bosch maakte al vroegtijdig een einde aan alle spanning. De Bosschenaren denderden door naar een 63-106 overwinning.

Ook Aris Leeuwarden blijft in de bovenste regionen van de Dutch Basketball League vertoeven. De Friese formatie had het zaterdagavond lastig om Basketball Academie Limburg van zich af te schudden. Toch stelde de poeg van coach Tony van den Bosch In het laatste kwart alsnog de zege veilig en won het duel met 75-69.

Ga voor de volledige verslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF