U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Zorg en Zekerheid Leiden blijft met moeite zonder verlies

Terug naar overzicht

Zorg en Zekerheid Leiden blijft met moeite zonder verlies

28 oktober 2018 12:59:00

Zorg en Zekerheid Leiden is er met behoorlijk wat moeite in geslaagd om de punten mee te nemen uit Den Helder. De Suns stonden zaterdagavond halverwege nog op gelijke hoogte. Na de pauze nam Leiden snel een voorsprong en daar bleef uiteindelijk net genoeg van over. Het werd 73-78 voor de nog ongeslagen ploeg van Rolf Franke.

New Heroes Basketball Den Bosch tegen Aris Leeuwarden was afgaande op de stand een topper. Zowel New Heroes als Aris had pas één keer verloren. De Bosschenaren waren zaterdagavond met 97-67 echter veel te sterk voor de Friezen. Devon van Oostrum kwam bij New Heroes tot maar liefst 19 assists.

Donar won zondagmiddag eenvoudig van Feyenoord Basketball Rotterdam. Via een ruststand van 57-18 werd het uiteindelijk 90-59. Coach Erik Braal kon een aantal spelers rust kunnen met het oog het naderende Europese duel tegen Spirou Basket Charleroi.

Koploper na dit speelweekeinde blijft Landstede Basketbal. De Zwolse club won in Weert met 71-91. Basketball Academie Limburg speelt traditioneel goed tegen Landstede, maar zag zondag per kwart het verschil steeds meer oplopen. Bij rust was het 39-45 in het voordeel van de ploeg uit Zwolle. Uiteindelijk werd het 71-91.

Ga voor de complete wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF