U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Zwaar Europees avondje voor Nederlandse clubs

Terug naar overzicht

Zwaar Europees avondje voor Nederlandse clubs

1 november 2018 08:19:57

De Nederlandse clubs in de FIBA Europe Cup hebben een minder prettig Europees avondje achter de rug. New Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden verloren hun thuis duels, Donar kreeg uit een stevige nederlaag aan de broek.


Foto FIBA

New Heroes Den Bosch deed het van de drie nog het best. Het liet woensdagavond zien dat het met de grote ploegen mee kan spelen. Het zwaar favoriete Avtodor Saratov in groep D had het enorm moeilijk met de Bosschenaren. Pas in de slotfase wisten de Russen (met vijf Amerikanen in de basis!) de 93-97 zege veilig te stellen. New Heroes staat nu derde achter Saratov en het Israëlische Ironi Ness Ziona.

Zorg en Zekerheid Leiden leed woensdagavond een dure nederlaag. In eigen huis was de Leidse formatie in groep A niet opgewassen tegen s.Oliver Würzburg:65-75. Het nog ongeslagen Zorg en Zekerheid Leiden startte sterk, maar zag de Duitsers na het eerste kwart het heft in handen nemen. Het werd uiteindelijk 65-75, waardoor alles in groep A nog mogelijk is.

Donar kreeg in Charleroi een flink pak op de broek van Spirou Basket. Na tien minuten (28-10) was het woensdagavond al duidelijk dat er voor de de tot dan toen ongeslagen Groningers niets te halen viel op Belgische bodem. Aan het eind van de wedstrijd gaf het scorebord 92-64 voor Spirou aan. in Groep C staat nu Spirou, Karsiyaka en Donar op twee zeges en één nederlaag.

Ga voor de complete wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF