U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Donar herstelt zich van Belgische kater met zege op Suns

Terug naar overzicht

Donar herstelt zich van Belgische kater met zege op Suns

3 november 2018 22:20:00

Donar heeft Den Helder Suns gebruikt als medicijn tegen de kater van de forse Europese nederlaag bij het Belgische Spirou. De Suns wisten het Donar zaterdag in het eerste kwart (21-24) nog aardig lastig te maken. Daarna liepen de Groningers langzaam weg bij de Helderse formatie. Via een ruststand van 35-45 werd het uiteindelijk 73-91 voor de regerend landskampioen.

Landstede beleefde een gemakkelijke avond in Friesland. Thuisclub Aris Leeuwarden slaagde er niet in om het Landstede echt moeilijk te maken. De Zwolse formatie was na het eerste kwart al uit het zicht verdwenen. Via een ruststand van 29-52 won de ploeg van Herman van den Belt betrekkelijk eenvoudig met 59-105.

Feyenoord Basketball Rotterdam heeft de eerste winstpunten binnen. En dat nog wel in de 'kleine klassieker' tegen Apollo Amsterdam en zonder Trevor Setty (nog niet speelgerechtigd). Via een ruststand van 37-25 werden de Amsterdammers zaterdag met 67-52 verslagen.

Zondag behield ook Zorg en Zekerheid Leiden z'n ongeslagen status. New Heroes Den Bosch kende thuis een fantastische start door binnen vijf minuten een 16-4 voorsprong te nemen. Daarna kwam Leiden op stoom. Bij rust was de achterstand weggepoetst en werd er uiteindelijk met 83-91 gewonnen, de vierde zege op rij.

Dutch Windmills won ook voor de  vierde maal in het nog prille seizoen en passeerde New Heroes op de ranglijst. De nieuwkomer uit Dordrecht slaagde er zondag pas in het laatste kwart (24-10) om Basketball Academie Limburg definitief van zich af te schudden. Het werd 70-52 voor de thuisploeg.

Ga voor de volledige verslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF