U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Landstede Basketbal als nog ongeslagen na zege in Leiden

Terug naar overzicht

Landstede Basketbal als nog ongeslagen na zege in Leiden

10 november 2018 11:18:00

Landstede Basketbal is als enige nog ongeslagen in de Dutch Basketball League. De Zwollenaren pakten zaterdag de zege in de topper tegen Zorg en Zekerheid Leiden, dat tot aan deze wedstrijd ook nog niet had verloren. De thuisclub kwam aan het eind van het derde kwart op achterstand, maar bleef vechten voor de winst. Tevergeefs. Die ging met 82-87 toch naar de bezoekers.

Feyenoord Basketball Rotterdam blijft ook winnen. De Rotterdammers wonnen voor de derde keer op rij en dit keer was Aris Leeuwarden het slachtoffer. Feyenoord begon zaterdag opnieuw slecht, maar draaide de wedstrijd snel om. De Friezen keken bij rust al tegen een achterstand aan en konden dat niet meer terugdraaien. Met een 83-72 eindstand bleef de zege in Rotterdam.

Donar had een makkelijke zondagmiddag en blijft in het spoor van loploper Landstede Basketbal. Al na tien minuten spelen was Apollo Amsterdam op een ruime achterstand gezet: 32-14. Coach Erik Braal hield Teddy Gipson en Shane Hammink aan de kant en wisselde veelvuldig. Na veertig minuten stond er een eindstand van 86-55 op het scorebord.

Terwijl de hele stad in de ban was van 'de elfde van de elfde' maakte New Heroes Basketball Den Bosch in De Maaspoort een einde aan de winning streak van Dutch Windmills. De verrassende gedeeld nummer twee kreeg zondagmiddag bij New Heroes klop met 77-46. Na het eerste kwart (27-14) was het duel eigenlijk al gespeeld.

Het lukte Basketball Academie Limburg opnieuw niet de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Halverwege het duel (34-51) leek het bezoekende Den Helder Suns de winst al in de tas te hebben. Maar BAL bracht in het derde kwart de spanning terug in de wedstrijd. In het slotkwart slaagden de Suns erin de aandringende Limburgers van zich af te houden en reisden zo met een 91-102 zege terug naar Den Helder.

Ga voor de volledige verslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF