U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » ZZ Leiden al zeker van tweede ronde FIBA Europe Cup

Terug naar overzicht

ZZ Leiden al zeker van tweede ronde FIBA Europe Cup

15 november 2018 09:01:00


Foto's FIBA

Het Nederlandse basketball beleefde woensdag een mooi Europees avondje. Alledrie de Nederlandse clubs die in de groepsfase van de FIBA Europe Cup in actie kwamen, wonnen hun wedstrijd. Zorg en Zekerheid Leiden is door de knappe 72-76 overwinning bij het Roemeense CSM CSU Oradea zelfs al eerste van de drie al zeker van de volgende ronde en heeft in Europa 'on the road' nog niet verloren.

Donar en New Heroes Basketball Den Bosch hebben ook nog steeds uitzicht op het bereiken van de tweede groepsfase. Donar keek woensdagavond in de eigen Martiniplaza tot in het vierde kwart keek tegen een achterstand aan, maar in de slotfase slaagden de Groningers erin langszij te komen en Pinar Karsiyaka voor de tweede keer te verslaan: 89-83. Het duel van dinsdag thuis tegen Spirou Charleroi gaat bepalen of Donar doorgaat.

New Heroes Den Bosch wist vooraf dat het nog tweemaal moet winnen om de tweede ronde in het vizier te houden. De eerste horde werd woensdagavond met verve genomen. New Heroes trakteerde de eigen fans op een ouderwets avondje Europees basketball en leek op weg naar een ruime zege. Bij 47-17 was het verschil al dertig punten, maar na de pauze kwam Ironi Ness Ziona sterk terug. In de slotfase bleef New Heroes echter overeind en won met 102-87.

Ga vooor de volledige verslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF