U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Landstede Basketbal bindt Windmills weer aan zegekar

Terug naar overzicht

Landstede Basketbal bindt Windmills weer aan zegekar

19 november 2018 13:03:00

Landstede Basketbal voert nog steeds zonder nederlaag de ranglijst aan in de Dutch Basketball League. Ook de Dutch Windmills slaagden er zondagmiddag weer niet in om Landstede serieus te bedreigen. De Zwolse formatie sloeg een flink gat in het tweede kwart (rust 40-23) en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Landstede won met 76-49 en is dus nog steeds ongeslagen.

Van de achtervolgers ging niemand in de fout. Landskampioen Donar beleefde zondag een makkelijke middag in Weert. Basketball Academie Limburg kon Donar in het eerste kwart nog enigszins volgen. Daarna was het snel gebeurd. Het tweede kwart eindigde in 15-34. Beide ploegen waren niet compleet, maar Donar is veel dieper en won eenvoudig met 60-105.

Zorg en Zekerheid Leiden won voor de tweede maal in drie dagen tijd van Apollo Amsterdam, dit keer in eigen huis. Met zes man bood Apollo voor rust (48-44) dapper weerstand tegen Leiden. Na de pauze nam de thuisploeg snel afstand van de Amsterdammers en werd het publiek nog getrakteerd op een paar fraaie acties, resulterend in een 93-72 zege.

New Heroes Den Bosch had het zondag een stuk lastiger in Rotterdam. Feyenoord Basketball bleef in de eerste helft knap bij (38-40), maar in het derde kwart sloegen de Bosschenaren dan toch het beslissende gaatje. Uiteindelijk werd het 64-76 voor de ploeg van de Kroatische coach Ivica Skelin.

Achter de topvijf streden Aris Leeuwarden en Den Helder Suns zondag om de zesde plek op de ranglijst. Die is voorlopig voor Aris dat voor de tweede maal dit seizoen van de Suns won. Beide ploegen ontliepen elkaar weer niet veel. In oktober werd het in Den Helder 67-68 voor de Friezen. Nu bleef Aris in een spannende slotfase opnieuw overeind en won met 88-85.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF