U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Donar vecht zich naar tweede ronde FIBA Europe Cup

Terug naar overzicht

Donar vecht zich naar tweede ronde FIBA Europe Cup

21 november 2018 16:24:00


Foto's fiba.com

Regerend landskampioen Donar is na Zorg en Zekerheid Leiden de tweede Nederlandse club die zich heeft geplaatst voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup.

In een kolkende MartiniPlaza liet Donar het dinsdagavond in het duel met het Belgische Spirou Charleroi aankomen op de slotfase. Met nog drie minuten te gaan keek de thuisploeg tegen een 67-72 achterstand aan, maar daarop volgde een 7-0 run. Vier seconden voor tijd miste Matt Mobley voor Spirou een van zijn vrije worpen, waardoor Donar alsnog met 76-73 won en doorgaat als winnaar van groep C. Veteraan Teddy Gipson kwam van de bank voor 20 punten en vier uit zeven driepunters.

Mogelijke tegenstanders voor Donar in de tweede ronde, die op 12 december start, zijn de winnaar van groep F (Székesfehérvár uit Hongarije), nummer twee uit groep H (Sassari uit Italië of Szolnok uit Hongarije) en de nummer twee uit groep B (Minsk uit Wit-Rusland of AEK Cyprus).

Ook Zorg en Zekerheid Leiden, al zeker van een plek in de tweede ronde, had uitzicht op de eerste plaats in de groep. Maar dan had het dinsdagmiddag uit bij het Duitse s.Oliver Würzburg moeten winnen. Dat lukte helaas niet. Ondanks de 26 punten van Darius Thomspon was de ploeg van Rolf Franke niet opgewassen tegen de Duitsers. Halverwege de wedstrijd stond Leiden nog met 36-37 voor. In het derde kwart stelde Würzburg snel orde op zaken: 27-7. 

Door het 87-61 verlies (de eerste Europese uitnederlaag pas voor de Leidenaren) eindigde ZZ Leiden op de tweede plek in groep A. Het gaat in de tweede ronde verder in poule L en weet dat in elk geval het Finse Kataja Basket een van de tegenstanders zal zijn. De twee andere teams worden woensdag bekend. De kans is groot dat daar een oude bekende bij zit. Bakken Bears staat in poule E bovenaan en mag met 23 punten verschil verliezen.

New Heroes Den Bosch komt woensdag nog in actie in groep D. Alleen bij winst uit in Rusland tegen Avtodor Saratov gaan de gehavende Bosschenaren door naar de tweede ronde. De ploeg van Ivica Skelin was al Jonathon Williams, Steve Cook en Stefan Wessels kwijt met blessures en daar is nu ook Devin van Oostrum bijgekomen.

Ga voor de uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF