U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Donar treft twee Italiaanse teams in de tweede ronde

Terug naar overzicht

Donar treft twee Italiaanse teams in de tweede ronde

22 november 2018 09:45:00

Nu de rook op alle velden is opgetrokken, kan de rekening van de eerste ronde van de FIBA Europe Cup worden opgemaakt. Donar en Zorg en Zekerheid Leiden blijven actief op de Europese velden. Voor New Heroes is het doek op de laatste dag gevallen.

In de tweede ronde wordt er gespeeld in vier groepen van vier. De nummer één en nummer twee gaan door naar de volgende ronde. Tevens sluiten dan acht afvallers uit de Basketball Champions League aan om het totaal aantal teams op zestien te brengen. Vanaf dat moment wordt er alleen thuis en uit gespeeld en wordt er niet meer met groepen gewerkt.

Donar is in de tweede ronde in groep K ingedeeld. De Groningers nemen het daarin op tegen Pallacanestro Varese (Italië), Petrolina AEK (Cyprus) en Dinamo Sassari (Italië).

Zorg en Zekerheid Leiden zit in groep L. Daarin komt de Leidse ploeg twee oude bekenden tegen. In het seizoen 2013/2014 nam Zorg en Zekerheid Leiden deel aan de EuroChallenge en speelde daarin zowel tegen Bakken Bears (Denemarken) als Kataja Basket (Finland). Voor de derde tegenstander kan Rolf Franke informatie halen bij New Heroes-coach Ivica Skelin, want dat is Avtodor Saratov.

De tweede ronde gaat in principe op woensdag 12 december van start. Het wedstrijdschema volgt binnenkort.

Deze tekst is overgenomen van www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF