U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Basketball Academie Limburg pakt eerste overwinning

Terug naar overzicht

Basketball Academie Limburg pakt eerste overwinning

22 november 2018 22:51:00

Basketball Academie Limburg is van de nul af. Ten koste van Apollo Amsterdam werd donderdagavond in Weert de eerste zege geboekt met 91-78. Opvallend was het spel van de Limburgers in het derde kwart. Dat werd maar liefst met 31-6 gewonnen door BAL en vormde zo de basis voor de eerste winstpartij dit seizoen.

Zorg en Zekerheid Leiden kwam donderdagavond twee dagen na het Europese optreden ook alweer in actie. De Leidse ploeg had het in de beginfase lastig tegen een goed spelend en met scherp schietend Dutch Windmills. Tegen het einde van het eerste kwart ontstond het eerste gaatje en daarna liep de Leidse ploeg weg naa een 91-66 zege.

Landstede Basketbal heeft het traditioneel moeilijk in Rotterdam. Dat was donderdagavond ook weer het geval. Feyenoord Basketball Rotterdam bleef bij tot het einde van het derde kwart (62-65), maar daarna speelde de ongeslagen loploper in de Dutch Basketball League de wedstrijd professioneel uit en won met 77-89.

De Derby van het Noorden was dit keer al snel van alle spanning ontdaan. Donar was donderdagavond oppermachtig in Leeuwarden. De zware wedstrijd tegen Spirou Charleroi van dinsdag was blijkbaar goed verteerd. Via een ruststand van 30-47 werd het uiteindelijk 60-97 voor de landskampioen.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF